Από ένα καυγά με τη φίλη του… σε φυλάκιση

Σε φυλάκιση για 15 μήνες κατέληξε χθες με απόφαση του κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ένας 31χρονος από τη Λακατάμια, που κρίθηκε ένοχος για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε δύο πρόσωπα, όταν τους πάτησε με το όχημα του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φ», τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 18 Ιουνίου 2016 κοντά στο σπίτι της φίλης του. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο κατηγορούμενος τσακώθηκε με τη φίλη του και μετέβη στην οικία των γονέων της με σκοπό να συζητήσουν για να συμφιλιωθούν. Η φίλη του μπήκε στο αυτοκίνητο του

και τότε ο πατέρας της πήγε προς το μέρος τους, άνοιξε την πόρτα του οχήματος και της ζήτησε να κατεβεί. Σε λίγη ώρα έφτασε και ο αδερφός της μαζί με επτά άλλα άτομα. Ο αδερφός της του ζήτησε να φύγει, ενώ οι φίλοι του άρχισαν να κλωτσούν το όχημα, ενώ κάποιος από αυτούς έσπασε το μπροστινό φανάρι.

Ο κατηγορούμενος έφυγε από τη σκηνή, όμως τον κυνήγησαν, με αποτέλεσμα να κάνει επαναστορφή. Ένας από την ομάδα πήρε ένα ξύλινο παλέτο και εισήλθε πεζός στον δρόμο, με αποτέλεσμα ο 31χρονος να κινηθεί προς το μέρος του εσκεμμένα και να τον κτυπήσει με το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του, παρασύροντας τον, ο οποίος στη συνέχεια εκτινάχθηκε σε απόσταση περίπου 5 μέτρων. Έπειτα ο οδηγός κτύπησε και δεύτερο πρόσωπο με το όχημα του.

Δεν το οργάνωσε εκείνος

Το δικαστήριο βρήκε ότι ο κατηγορούμενος δεν οργάνωσε ή προσχεδίασε το επεισόδιο, ενώ αναγνώρισε και την πρόκληση την οποία δέχθηκε από τους παρευρισκόμενους στη σκηνή, διαπίστωσε, όμως, ότι έπρεπε να αποχωρίσει αντί να επιστρέψει.

«Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι πως η άφιξη του αδελφού της φίλης του μαζί με την παρέα του με επιθετική διάθεση και συμπεριφορά ήταν το έναυσμα της σταδιακής κορύφωσης της έντασης. Για αυτή τη συμπεριφορά προκύπτει πως έχουν καταχωριστεί ποινικές υποθέσεις εναντίον των εμπλεκομένων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Φ», όπως λέχθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης Σ. Αργυρού, ο 31χρονος είναι χρήστης σκληρών ναρκωτικών και πως καταβάλλει προσπάθειες αποτοξίνωσης, ότι συμφιλιώθηκε με τον ένα από τους παραπονούμενους και καταβάλλει προσπάθειες να τα βρει και με τον δεύτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα