Selfies: Πιο επικίνδυνες και από ...επιθέσεις καρχαριών

Ο ναρκισσισμός τελικά μπορεί να γίνει μια θανατηφόρα «ασθένεια».

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Για το 2015 οι selfies καταγράφονται ως πιο επικίνδυνες κι απ' αυτές ακόμα τις επιθέσεις καρχαριών.

Μέχρι στιγμής φέτος έχουν αναφερθεί μόνο 12 θάνατοι απ' αυτή την επικίνδυνη συνήθεια, ενώ από επιθέσεις καρχαριών το 2015 έχουν πεθάνει 4 λιγότεροι, δηλαδή 8 άνθρωποι.

Ο δωδέκατος θάνατος που ...χτύπησε καμπανάκι φέτος ήταν ενός 66χρονου Γιαπωνέζου τουρίστα ο οποίος σκοτώθηκε - ενώ το συνταξιδιώτης του τραυματίστηκε - καθώς οι δυο τους προσπάθησαν να βγάλουν

μια selfie με φόντο τα σκαλιά του Ταζ Μαχάλ στην Ινδία και γλίστρισαν.

Οι θάνατοι σημειώνονται απλούστατα διότι οι χρήστες επικεντρώνονται στην οθόνη του κινητού τους αντί για το περιβάλλον γύρω τους και, φυσικά, δεν έχουν τίποτα άλλο στο μυαλό τους από το πως θα εντυπωσιάσουν. Θάνατοι από selfies έχουν συβμεί επίσης στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών (όπου πατέρας έχασε τη ζωή του όταν στην προσπάθειά του να βγάλει τον εαυτό του φωτογραφία κρατώντας όπλο και αυτοπυροβολήθηκε στο λαιμό), στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίαι, στα Ουράλια Όρη έως και στη Φοντάνα Ντι Τρέβι στη Ρώμη της Ιταλίας.

Οι διαρκώς αυξανόμενοι, θάνατοι από selfies έχουν κινητοποιήσει υπεύθυνους πολλών αξιοθέατων που απαγορεύουν τη χρήση του περίφημου selfie stick (του «κονταριού» που βοηθά στη λήψη φωτογραφιών από μεγαλύτερη απόσταση) σε όσους επισκέπτονται τους χώρους τους.

Τον Ιούλιο το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε ένα φυλλάδιο με προειδοποιήσεις για τις «φοβερές selfies που μπορούν να κοστίσουν τη ζωή σας».

Οι selfies έχουν απαγορευτεί ακόμα και σε σπάνια φαινόμενα όπως της ολικής έκλειψης ηλίου τον Μάρτιο του 2015 -που τελευταία φορά είχε ξαναγίνει το 1999. Επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι selfies απαγορεύονται καθώς υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στα μάτια -ακόμα και τύφλωση!

Πηγή thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα