Oλάντ: Αεροπλανοφόρο κατά του «εργοστασίου τρομοκρατών»

Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle επιστρατεύει η Γαλλία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας ενώπιον της γαλλικής γερουσίας και εθνοσυνέλευσης ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προαναγγέλλοντας ενίσχυση των επιθέσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Γαλλία είναι σε πόλεμο", συνέχισε, απευθυνόμενος στους Γάλλους βουλευτές και γερουσιαστές. "Αλλά δεν εμπλεκόμαστε σε μια σύγκρουση πολιτισμών, επειδή αυτοί οι

δολοφόνοι δεν εκπροσωπούν κανένα" πολιτισμό, υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, χθες έδωσε εντολές σε 10 μαχητικά της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, να βομβαρδίσουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, καταστρέφοντας ένα κέντρο εκπαίδευσης και ένα κέντρο διοίκησης. Ο Φρανσουά Ολάντ ευχαρίστησε τους πιλότους, και ανέφερε ότι θα ενταθούν οι επιχειρήσεις εναντίον του ισλαμικού κράτους. Την Πέμπτη είπε, το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, θα καταπλεύσει για την Ανατολική Μεσόγειο σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, χαρακτήρισε τη Συρία ως το «μεγαλύτερο εργοστάσιο της τρομοκρατίας».

«Αυτοί που υποστηρίζουν την επίθεση στο Παρίσι, πρέπει να ξέρουν ότι τα εγκλήματα τους ενισχύουν την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να τους πολεμήσει και να τους καταστρέψει. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Η Συρία έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο εργοστάσιο τρομοκρατών που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι χρειάζεται ένας ενιαίος, μεγάλος συνασπισμός για να πολεμήσει στη Συρία, αποκαλύπτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τους προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας, τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, για να συζητήσει το θέμα αυτό.

"Θα συναντηθώ τις επόμενες ημέρες με τους προέδρους Ομπάμα και Πούτιν για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας", είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα