Mονόωρη στάση εργασίας ανακοινώνει η ΠΟΕΔ

Σε μονόωρη - ωρολογιακή (7.30 πμ.-8.30 π.μ.) στάση εργασίας αποφάσισε όπως κατέλθει το Δ.Σ της ΠΟΕΔ σε σημερινή του συνεδρίαση.

Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα, όμως η πιο πιθανή μέρα έναρξης είναι η Τετάρτη 26 Οκτωβρίου. Η στάση θα γίνει σε διαφορετική μέρα σε όλες τις επαρχίες.

Την ημέρα της στάσης οι γονείς θα πρέπει να πάρουν τα παιδιά τους στο σχολείο στις 8.30 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News, στην ψηφοφορία

που έγινε η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία τάχθηκε εναντίον απεργιακών μέτρων. Από την άλλη, η Αγωνιστική Συνεργασία τάχθηκε υπέρ της υλοποίησης της απόφασης για τις έξι κυλιόμενες δίωρες στάσεις. ΑΚΙΔΑ και ΔΗΚΙ κατέθεσαν την πρόταση που εγκρίθηκε, την οποία ψήφισε και η Αγωνιστική Συνεργασία.

Επίσης Η ΠΟΕΔ αποφάσισε:

Στις 25 Οκτωβρίου να πραγματοποιηθεί σε μη εργάσιμο χρόνο πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών και αργότερα στο Προεδρικό.Οριστική αναστολή της συμμετοχής στην εφαρμογή των Δεικτών Επιτυχίας και Επάρκειας. Οριστική αναστολή της συμμετοχής στο πρόγραμμα Επαγγελματικής μάθησης.Μη αποδοχή οποιασδήποτε εισαγωγής νέας μεταρρύθμισης μέχρι την ανάκλησης της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τους 10μηνους αντικαταστάτες.Διακοπή της επέκτασης του προγράμματος ΣΕΠ από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς και περιορισμός της χρήσης του στα περσινά επίπεδα.Οτιδήποτε άλλο το Υπουργείο Παιδείας θέλει να εισαγάγει μέσω του ΣΕΠ, θα πρέπει να εξασφαλίζει τη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΔ.Πρόταση προς τους γονείς για από κοινού στάση μαθημάτων στις τάξεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση λέγοντας, ότι θα εκδοθεί αύριο Παρασκευή ανακοίνωση από την ΠΟΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα