Σάντος: «Με σόκαραν όσα ειπώθηκαν για τον Μάρκο Σίλβα»

Σοκαρισμένος δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος με όσα ειπώθηκαν εναντίον του Μάρκο Σίλβα από πρώην παίκτη της ομάδας, όταν αυτός ήταν προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας βρέθηκε σήμερα σε δικαστήριο της Λισαβόνας για να καταθέσει ως μάρτυρας του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού στην αγωγή που αυτός έχει καταθέσει εναντίον του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Ζοζέ Εντουάρντο.

Ο Σίλβα στράφηκε νομικά εναντίον του πρώην παίκτη της Σπόρτινγκ,

από τον οποίο ζητά και αποζημίωση 45.000 ευρώ, κατηγορώντας τον ότι προσπάθησε να τον βλάψει επαγγελματικά.

Στην αγωγή του ο Σίλβα αναφέρεται σε περιστατικά που συνέβησαν τον Δεκέμβριο του 2014, όταν ο ίδιος καθόταν στον πάγκο της ομάδας της Λισαβόνας. Ο Εντουάρντο είχε στραφεί τότε εναντίον του νεαρού προπονητή, λέγοντας ότι ο τελευταίος εξυπηρετούσε συμφέροντα τρίτων και δεν ήθελε το καλό της ομάδας της Λισαβόνας.

«Με όσα ισχυρίστηκε, μας έβαλε σε σκοτεινούς δρόμους. Εγώ έφτασα στη Σπόρτινγκ έχοντας κάνει πολλη δουλειά. Ήμουν 37 χρόνων και βρέθηκε ένας άνθρωπος να ισχυριστεί για εμένα ότι είχα σκοτεινούς σκοπούς και ήθελα να καταστρέψω τον πρόεδρο του συλλόγου και την ομάδα. Τελικά όλα έγιναν διότι αυτός ο άνθρωπος προσπάθησε να καταστρέψει εμένα. Δεν είναι εύκολο να φτιάξεις μια καριέρα, αλλά είναι εύκολο να την καταστρέψεις με ψευδείς κατηγορίες. Οι δηλώσεις του έβλαψαν εμένα προσωπικά και έκαναν κακό στην οικογένειά μου» ανέφερε ο Μάρκο Σίλβα.

Ο Σάντος δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι είναι φίλος και των δύο ανδρών και στη συνέχεια ανέφερε: «Eίχα μιλήσει τότε με τον Μάρκο και του είχα δηλώσει τη συμπαράστασή μου. Με σόκαραν όσα ειπώθηκαν γι' αυτόν. Θεωρώ πως ήταν προσβολή της προσωπικότητάς του. Αντιλαμβάνομαι ότι όλοι οι προπονητές δέχονται κριτική, αλλά η συγκεκριμένη ήταν προσβλητική».

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας ρωτήθηκε κατά την ακρόαση αν πιστεύει ότι ο Σίλβα θα μπορούσε να είχε λειτουργήσει για όφελος τρίτων και η απάντησή του ήταν κατηγορηματική: «Όχι».

Υπέρ του Μάρκο Σίλβα κατέθεσε σήμερα και ο Ζοζέ Περέιρα, πρόεδρος της Ένωσης Προπονητών στην Πορτογαλία, ο οποίος τόνισε ότι «ο Μάρκο Σίλβα κατηγορήθηκε για καταστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα