Ο ανόητος (και ανίκητος) πόλεμος για τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ

Σε αυτή τη χώρα πια το στοιχειώδες, το αυτονόητο και το εύλογο δεν μπορούν να σταθούν, αν στη θέση τους μπορούν να αναπτυχθούν θεωρίες συνωμοσίας και πολιτική προπαγάνδα. Ετσι, η δικαιολογημένη σπουδή του Δήμου Αθηναίων να κατεβάσει τις αφίσες για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες παρανόμως γέμισαν όλες τις κολώνες της πρωτεύουσας, μετασχηματίστηκε ταχύτατα σε πεδίο πολιτικών τριβών και βολών από τον μηχανισμό

του Μαξίμου.

Το πρωί της Πέμπτης και ενώ είχαν αρχίσει να ξηλώνονται οι αφίσες, η «Αυγή» με ένα ανώνυμο σχόλιό της έφτασε να κατηγορεί τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη ότι ενήργησε ύστερα από υπόδειξη του (πρώην συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά) Γιώργου Μουρούτη!

«Αξιοθαύμαστα τα αντανακλαστικά του δήμαρχου της Αθήνας, που, κατόπιν υποδείξεως του Γιώργου Μουρούτη, έσπευσε να “ξεβρομίσει” τους δρόμους της πρωτεύουσας από τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ για το 2ο Συνέδριο και τη σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού. Είναι δε χαρακτηριστικός ο βαθμός ετοιμότητας των συνεργείων καθαριότητας του κ. Καμίνη καθώς, δύο ώρες μετά τη διαδικτυακή υπόδειξη Μουρούτη, ο δήμαρχος μπορούσε να διαβεβαιώσει το στέλεχος της ΝΔ πως οι αφίσες κατέβηκαν και η Αθήνα “καθάρισε” από την ενοχλητική φυσιογνωμία του Αλέξη Τσίπρα. Τουλάχιστον θα ξέρουμε πια, σε περίπτωση που εντοπίσουμε αντίστοιχη “παρανομία“, κ. Καμίνη, να σας το υποδείξουμε μέσω Μουρούτη» έγραφε το σχόλιο με υπογραφή Π.Κ.

Η απάντηση του κ. Καμίνη άμεση: «Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ώρες για τις πολιτικές αφίσες που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της πόλης. Στέλνω ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: στα ζητήματα εικόνας και λειτουργίας της πόλης, η δημοτική αρχή έχει πολιτική αχρωματοψία. Δεν θα βρείτε ούτε ένα κόμμα, που να μην του έχει κατεβάσει τις παράνομες αφίσες, ο δήμος Αθηναίων. Εφαρμόζουμε όλα όσα προβλέπονται. Κάποιοι όμως θα πρέπει να σεβαστούν την πόλη. Να σεβαστούν και τις χαμένες εργατοώρες των ανθρώπων που εργάζονται στην καθαριότητα, σε μία περίοδο που επιστρατεύουμε όλες τις δυνάμεις μας για τις ανάγκες της πόλης». Οντως ο Δήμος της Αθήνας έχει προχωρήσει και στο παρελθόν σε ανάλογες ενέργειες αλλά τι να το κάνεις; Η μικροπολιτική κυριάρχησε και πάλι.

Από το πρωί της Πέμπτης άλλωστε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης είχε σπεύσει να εκμεταλλευτεί και αυτός το ζήτημα συγχαίροντας τον κ. Καμίνη! «Εύγε στον Γιώργο Καμίνη που εφάρμοσε το νόμο και καθάρισε την Αθήνα από τις αφίσες Σύριζα. Επιτέλους! Μην στενοχωρηθεί ο Γιώργος Καραμέρος όμως…» έγραψε στο twitter, πικάροντας τον αντιπεριφερειάρχη της Ρένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς επιχείρησε να εξηγήσει το αυτονόητο ότι απαγορεύεται από τον νόμο η αφισοκόλληση και επιτρέπεται μόνο εφόσον δοθεί ειδική άδεια από τον Δήμο, κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχε γίνει. Ο κ. Βαρελάς μάλιστα, αποκάλυψε, ότι μετά το πρώτο ξήλωμα των αφισών ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρεία που είχε αναλάβει την αφισοκόλληση και τους ζητήθηκε να μην προσχωρήσουν σε νέα. «Δυστυχώς δεν μας άκουσαν και γέμισαν πάλι την Αθήνα. Ελπίζω να μην ξηλώσουμε σήμερα τις αφίσες και αύριο να ξαναδούμε πάλι το ίδιο φαινόμενο», κατέληξε ο αντιδήμαρχος που είδε και πάλι το μεσημέρι αφίσες να επιστρέφουν ως δια μαγείας στις κολώνες των κεντρικών δρόμων της Αθήνας.

Είπαμε, το εύλογο και το αυτονόητο δύσκολα επιβιώνουν στην Ελλάδα του 2016 όταν τα πάντα μπορούν να παρεξηγηθούν. Χωρίς δε εν προκειμένω να έχει εξηγηθεί το εξής απλό: ποια λογική όλης αυτής της αφισορύπανσης με το πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα που λογικά έχει κοστίσει και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ; Ανησυχούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ μήπως δεν πάνε στο Ταε Κβον Ντο οι ψηφισμένοι σύνεδροι; Ή μήπως ήταν και αυτό μια περιβαλλοντολογικά επιβλαβής και εντελώς άσκοπη επίδειξη πολιτικής δύναμης;

The post Ο ανόητος (και ανίκητος) πόλεμος για τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα