Mετά τη μάχη των Βρυξελλών, η μάχη στο εσωτερικό

Μετά την μάχη που έδωσε για επίτευξη συμφωνίας στην ίσως μεγαλύτερη σε διάρκεια Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε ποτέ, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, επικεντρώνεται πλέον στο εσωτερικό.

Εκεί, όπου η ένταση, ο προβληματισμός και η δυσαρέσκεια έχουν ήδη διαφανεί.

Τα εσωτερικά μέτωπα που άνοιξαν μετά την συμφωνία είναι πολλά.

Όμως, αυτά που ανησυχούν τον Αλέξη Τσίπρα περισσότερο φαίνεται να είναι δύο: Πρώτον, ο εκνευρισμός ενός μεγάλου

αριθμού πολιτών που τάχθηκε υπέρ του ‘όχι’ στο δημοψήφισμα και που χαρακτηρίζει την συμφωνία ως τρίτο μνημόνιο και δεύτερον η θέση που πήραν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Ήδη, την διαφωνία του εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ, ελλαδικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι τουλάχιστον 30 βουλευτές από τον Σύριζα θα καταψηφίσουν τα μέτρα. Άγνωστο θεωρείται ωστόσο το κατά πόσο θα παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες.

Εξάλλου, ο Πάνος Καμμένος μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση δήθεν εθνικού σκοπού, ‘με εταίρους εκείνους που την ώρα που ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν σκληρά για την Ελλάδα, τα δίνανε όλα‘, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι ΑΝΕΛ σκοπεύουν να παραμείνουν στο πλευρό του Τσίπρα.

Το κατά πόσο θα εγκριθεί ή όχι η επώδυνη συμφωνία, θα γίνει γνωστό την Τετάρτη, μέρα κατά την οποία η Βουλή των Ελλήνων ‘θα πάρει το λόγο‘. Πάντως, η πρόσφατη ιστορία προδίδει ότι η ψηφοφορία θα μεταταραπεί σε άλλη μια βραδιά-θρίλερ.

Tweet to @donnakaparti !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Keywords
Τυχαία Θέματα