Βέλγιο-Κύπρος 4-0: Τεσσάρα στο φινάλε των προκριματικών(pic)

Με βαρύ σκόρ έπεσε η αυλαία της Εθνικής μας ομάδας στον 8ο όμιλο για τα προκριματικά του μουντιάλ. Η Εθνικής μας αντιμετώπισε το Βέλγιο εκτός έδρας και γνώρισε την ήττα με 4-0. Αν και στο πρώτο μέρος η Εθνική μας στάθηκε καλά, στο δεύτερο μέρος ήρθε η κούραση και η απογοήτευση και έδωσε την ευκαιρία τους Βέλγους να κάνουν πάρτι στην εστία του Παναγή.

Η Εθνική μας με την ήττα της αυτή τερμάτισε στην 6η θέση του ομίλου με 10 βαθμούς μια θέση πάνω από την τελευταία ομάδα του ομίλου το Γιβραλτάρ. Στους 28 βαθμούς πήγε το Βέλγιο με την νίκη του αυτή.

Τα γκολ

για τους πρωτοπόρους του ομίλου πέτυχαν οι Έντεν Αζάρ στο (11' και 63') Τ. Αζάρ στο (51) και Λουκάκου στο (77').

Στην 2η θέση του ομίλου τερμάτισε η Ελλάδα, μετά και τη νίκη της με 4-0 επί του Γιβραλτάρ και συνάμα εξασφάλισε την συμμετοχή της στα μπαράζ της διοργάνωσης.

Εθνική Κύπρου: Παναγή, Δημητρίου, Λαιφης, Κατελάρης, Μερκής, Μαρκάσα, Λαμπάν, Αρτυματάς (90' Νικολάου), Χ. Κυριάκου (64' Χαραλαμπίδης), Αλεξάνδρου (46' Κάστανος), Σωτηρίου.

Εθνική Βελγίου: Courtois, Alderweireld, Vertonghen, Witsel, Tielemans, Ε. Hazard, Meunier (66' Lukaku), Τ. Hazard, Batshuayi (55' Mertens), Chadli, Ciman.

Κίτρινες: /Λαμπάν

Κόκκινες:

Κατοχή...και γκολ για Βέλγιο

Πολύ δυνατά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Εθνική Βελγίου. Είχε την κατοχή της μπάλας, έφτιαξε προϋποθέσεις για κάποιο γρήγορο τέρμα κάτι που κατάφερε στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Αζάρ. Ο Αρτυματάς έκανε το λάθος στο ύψος της περιοχής η μπάλα κατέληξε στον Αζάρ ο οποίος με ένα ξερό συρτό δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Παναγή δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Πρώτη φάση για την Εθνική μας στο 20'

Μετά την πίεση των Βέλγων η Εθνική μας προσπάθησε να φέρει τον αγώνα στον δικό της ρυθμό να τον κάνει πιο αργό κάτι που κατάφερε σε κάποιες φάσεις του αγώνα. Μια από αυτές βγήκε μπροστά κέρδισε το πρώτο της κόρνερ το 20ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Κατελάρη να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία για την Εθνική μας. Ο Αλεξάνδρου εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κατελάρης προσπάθησε για το γυριστό...ωστόσο ήταν άστοχο.

Στο 64-36 η κατοχή για το Βέλγιο

Το Βέλγιο συνέχισε να είχε την κατοχή στην αναμέτρηση με την Εθνική μας να βλέπει περισσότερη την άμυνα παρά την επίθεση. Αυτό βοηθούσε τους αντιπάλους παρά την Εθνική μας ομάδας με την κατοχή να φτάνει στο 64-36 για τους Βέλγους. Μάλιστα οι Βέλγοι έφτασαν και μια ανάσα από το να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 38ο λεπτό ωστόσο ο Batshuayi ο οποίος βρέθηκε φάτσα με τον Παναγή, έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω απο τα δοκάρια του διεθνής μας τερματοφύλακα.

Σωτήρια επέμβαση Παναγή σε πλασέ του Αζάρ

Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους η ομάδα του Βελγίου έχασε ακόμη μια κλασική ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Ο Αζάρ μπήκε στην περιοχή βρέθηκε απέναντι από τον Παναγή, έκανε το πλασέ ωστόσο ο κήπερ της Ομόνοιας, βγήκε νικητής οδηγώντας της δυο ομάδες στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα να βρίσκεται στο 1-0 για τους Βέλγους.

Μια κλασική και ένα γκολ σε 5 λεπτά

Δυνατά μπήκε και στο β' μέρος το Βέλγιο. Στο 47ο λεπτό το Βέλγιο προειδοποίησε με τον Thorgan Hazard ο οποίος έκανε το σουτ, ωστόσο πήγε πάνω από την εστία του Παναγή. Τρία λεπτά αργότερα ο αδελφός του Εντεν Αζάρ βρήκε την ευκαιρία και έκανε το 2-0. Ο Batshuayi , έκανε το σουτ, ο Παναγή απέκρουσε η μπάλα κατέληξε στον Thorgan Hazard , ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-0 για τους Βέλγους.

Χέρι του Μερκή και δεύτερο γκολ για Έντεν Αζάρ

Στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης το Βέλγιο πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Γιώργος Μερκής έκανε χέρι στην περιοχή και ο Έντεν Αζάρ από την άσπρη βούλα δεν αστόχησε κάνοντας το 3-0, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση.

11λεπτά ήταν αρκετά για τον Λουκάκου

Μετά το 3-0 οι Βέλγοι πιο απελευθερωμένοι έψαξαν και το τέταρτο γκολ. Μάλιστα ο προπονητής της ομάδας έριξε και τον Λουκάκου στον αγώνα με τον επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουναϊντετ να σκοράρει. Χρειάστηκε μόνο 11 λεπτά από την στιγμή που μπήκε και στο 77ο λεπτό ο Βέλγος επιθετικός με πλασέ πέτυχε το 4-0 για την ομάδα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα