Kίνηση "Λάρνακα για λύση-Επανένωση"

Η τελική φάση της διάσκεψης για το Κυπριακό, που ξεκινά την Τετάρτη, βρίσκει όλους μας σε αγωνία και αναμονή για την έκβασή της, η οποία θα κρίνει και το μέλλον του τόπου μας. Το αν δηλαδή η Κύπρος θα προχωρήσει επανενωμένη και ειρηνική, με προοπτική προόδου για το σύνολο του λαού μας, Ε/κ και Τ/κ, ή αν θα μονιμοποιηθεί ο διαχωρισμός και η διχοτόμηση, με απρόβλεπτες ιστορικές συνέπειες.

Κάθε Κύπριος αυτή τη στιγμή απεύχεται το να βρεθούμε μπροστά σε ένα αδιέξοδο, στο οποίο θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε αν οι πλευρές δεν

πάνε με ρεαλισμό και πραγματική διάθεση συμβιβασμού, για άρση της κατοχής, για τον τερματισμότης άδικης και επικίνδυνης διαίρεσης και αποκατάστασης της κυριαρχίας του κυπριακού λαού.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους ηγέτες να ακούσουν τις φωνές των απλών ανθρώπων του λαού μας, Ε/κ και Τ/κ, που μετά από 43 χρόνια δυσβάσταχτων παθών, προσδοκούν και απαιτούν ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!

ΚΑΛΟΥΜΕ τις ηγεσίες των εγγυητριών δυνάμεων να λειτουργήσουν με γνώμονα το συμφέρον του κυρίαρχου κυπριακού λαού στο σύνολό του και να συμβάλουν δημιουργικά στην ευόδωση της πιο κρίσιμης μέχρι σήμερα προσπάθειας λύσης.

Αισθανόμαστε το βάρος των ιστορικών αυτών στιγμών, γνωρίζουμε ότι οι ευκαιρίες στην ιστορία δεν επαναλαμβάνονται ες αεί και ότι οι πραγματικοί ηγέτες καταξιώνονται ακριβώς σε τέτοια ιστορικά μεταίχμια, συμβάλλοντας στο να οδηγούνται οι λαοί προς το μέλλον.

Τώρα, και οι δύο πλευρές πρέπει να κοιτάξουντο μέλλον και να αναλογιστούν τις συνέπειες του άμεσου πλέον κινδύνου της παγίωσης της διχοτόμησης, μακριά από μαξιμαλισμούς, ιστορικούς μύθους, κοντόφθαλμες εκτιμήσεις ή σκοπιμότητες.

Ας πάνε οι ηγέτες στην Ελβετία οπλισμένοι με πολιτικό θάρρος και ας συμβάλουν στο να βγει επιτέλους ο λαός μας από τα ιστορικά αδιέξοδα και να μπορέσει να ευτυχήσει χωρίς παρουσία ξένων στρατών και διαχωριστικών γραμμών!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΗΔΡΑΣ, ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!

Keywords
Τυχαία Θέματα