Επαφές Κασουλίδη στο Παρίσι για Κυπριακό και Ενέργεια

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει Crans-Montana, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου - Γαλλίας, στο Παρίσι, στον απόηχο της στήριξης, που έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στο θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

''Είναι σημαντικό να υπάρξει πρόοδος στο Κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, για να μπορεί να υπάρξει πρόοδος και στα υπόλοιπα ζητήματα'' σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ψηλά στην αντζέντα της συνάντησης Κασουλίδη - Le Drian και η συνεργασία Κύπρου- Γαλλίας στον ενεργειακό τομέα, με έμφαση την προγραμματιζόμενη γεώτρηση της TOTAL στο οικόπεδο 11. Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε επίσης συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της TOTAL.

''Διαβεβαιώνω τη στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και τον ενεργειακό προγραμματισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας'' ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian.

Στο μεταξύ με αποστολή την προώθηση του στρατηγικού στόχου της Λευκωσίας για ευρωπαϊκή ασφάλεια, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα, ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης στην Ελβετία, επισκέπεται το Βερολίνο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε διαδοχικά με τον Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού ομοσπονδιακού ΥΠΕΞ, και τον Γενικό Διευθυντή Ευρώπης στο ομοσπονδιακό ΥΠΟΙΚ. Αύριο αναμένεται να συναντηθεί με τον Επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Εξωτερικών στην Καγκελαρία, Joachim Bertele.

Keywords
Τυχαία Θέματα