HΠΑ: Σειρά αιματηρών επιθέσεων θα εξαπολύσει η ISIS

Μεταμφιεσμένοι ως πρόσφυγες ή κρατώντας πλαστά ευρωπαϊκά διαβατήρια, εισέρχονται στην Ευρώπη χιλιάδες Ισλαμιστές με στόχο να χτυπήσουν μεγάλες ευρωπαικές πόλεις

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών, οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους θα εξαπολύσουν σειρά αιματηρών επιθέσεων σε χώρες της Δύσης κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού που άρχισε στις 18 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 16 Ιουλίου.

Στόχος του ΙΚ είναι η μεταφορά μισού εκατομμυρίου τρομοκρατών στις χώρες της Ευρώπης,

τους οποίους θα παρουσιάζει ως `πρόσφυγες/μετανάστες`.

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΣΑμεντ, οι πλείστοι Τζιχαντιστές τυγχάνουν `πλύσης εγκεφάλου` από τους εξτρεμιστές Ιμάμηδες σε χώρες όπου δρουν ανενόχλητοι φανατίζοντας τους νέους. Αναφέρεται ότι τα κίνητρα των νέων για ένταξή τους στην τρομοκρατική οργάνωση είναι οικονομικά και αλλά και ψυχολογικά. Οι πλείστοι εξ αυτών είναι άνεργοι ή φτωχοί. Οι Τζιχαντιστές τους υπόσχονται πολλά χρήματα που φθάνουν μέχρι και 10,000 δολάρια την ημέρα.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus, στην έκθεση του Ινστιτούτου αναφέρεται ότι είναι γνωστές οι τρεις κυριότερες διαδρομές από τις οποίες εισέρχονται οι Ισλαμιστές στην Ευρώπη.

Η πρώτη οδηγεί από τη Συρία μέσω του Βοσπόρου προς την Ελλάδα, όπου εισέρχονται με τις χιλιάδες των προσφύγων από τη Συρία.

Η δεύτερη διαδρομή περνά μέσα από τα μικρά κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η τρίτη διαδρομή περνά από τη Βουλγαρία, όπου οι τρομοκράτες εισέρχονται στην Ευρώπη με πλαστά ευρωπαϊκά διαβατήρια “κάτι που αποτελεί και τον πιο μεγάλο κίνδυνο”, όπως σημειώνεται.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση οι Τζιχαντιστές ενεργοποιούν αυτή την περίοδο ένα σχέδιο σε χώρες της νότιας Ασίας. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, τρομοκράτες θα ασπαστούν το ΙΚ και θα προετοιμάζονται για μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά εν τω μεταξύ θα ζουν μια πολύ φυσιολογική οικογενειακή ζωή για να μην κινήσουν υποψίες. Θα είναι όμως έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή όταν τους ζητηθεί, να προχωρήσουν με τα σχέδιά τους.

Σημειώνεται ότι οι Τζιχαντιστές ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις γης στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη.

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν οι πληροφορίες για τη δράση τους στη Ρωσία που γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή. Η έκθεση αναφέρει ότι τον τελευταίο καιρό στρατολογούν άνδρες και γυναίκες από τη Ρωσία, κυρίως Μουσουλμάνους.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα το ΙΚ ανακοίνωσε την ίδρυση του “Εμιράτου του Καυκάσου”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα