H πρόσληψη Μπαρόζο στην Goldman Sachs ενώπιον της Κομισιόν

Στην επιτροπή δεοντολογίας της Κομισιόν παραπέμπει ο Πρόεδρος Ζ.Κ.Γιούνκερ την πρόσληψη Μπαρόζο στην Goldman Sachs, μετά από έντονες αντιδράσεις υψηλόβαθμων κοινοτικών αξιωματούχων αλλά και αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για την επιλογή του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Γιούνκερ, ο οποίος ενημέρωσε επισήμως την Ευρωπαία Διαμεσολαβητή, Emily O`Reilly: "από την έναρξη της απασχόλησης του, ο κ. Μπαρόζο θα γίνεται πλέον δεκτός όχι ως πρώην πρόεδρος, αλλά ως εκπρόσωπος συμφερόντων".

Η κ. O`Reilly έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή Γιούνκερ, η οποία αναφέρει: "Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι, αν και στις επαφές μου με τον κ. Μπαρόζο, ο ίδιος επιβεβαίωσε τη μόνιμη δέσμευσή του να συμπεριφέρεται με ακεραιότητα και διακριτικότητα από τη νέα θέση του στην Goldman Sachs , καθώς όμως αφορά πρώην πρόεδρο της Κομισιόν, ζήτησα από τον γενικό γραμματέα να του αποστείλει ένα e-mail για διευκρινήσεις σε σχέση με τα νέα του καθήκοντα, τις επαφές και τις αναφορές του, τις οποίες διευκρινίσεις θα στείλουμε στη μη μόνιμη επιτροπή δεοντολογίας για γνωμάτευση".

Η Ευρωπαία Διαμεσολαβητής ζητά πλέον από την επιτροπή δεοντολογίας ταχεία γνωμάτευση επί της υπόθεσης.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα