H ΠΑΣΥΝΟ εν αναμονή των απαντήσεων του Υπ.Υγείας

Στην άμβλυνση των προβλημάτων στον τομέα της υγείας και στην αποφασιστική προώθηση της αναγκαίας μεταρρύθμισης συμβάλλει καθοριστικά η εξαγγελία από τον ΥΠΟΙΚ, Χάρη Γεωργιάδη, του άμεσου ξεπαγώματος 185 θέσεων νοσηλευτών, που εκκρεμούσαν ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, καθώς και η αλλαγή στο καθεστώς των εκτάκτων εργαζομένων στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Παράλληλα η επίτευξη της συμφωνίας, μετά από διάλογο με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ, βάζει τέλος στην αναστάτωση, που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες στον τομέα της Υγείας.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, τόνισε την ιδιαίτερη
σημασία της συμφωνίας, καθώς τερματίζει την εργασιακή ανασφάλεια μεγάλου αριθμού γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, αφού για πολλά χρόνια μερικοί εξ αυτών εργάζονταν με το σύστημα των δεκαπενθήμερων συμβολαίων.

Τη συμφωνία χαιρέτισε και ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης.

Την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία εξέφρασαν οι κλάδοι Γενικού νοσηλευτικού Προσωπικού και νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ, αλλά και η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., Θεόδωρος Πετέλης, διευκρίνισε, ωστόσο στο Ράδιο Πρώτο ότι η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών αναμένει ενημέρωση για τις πρόνοιες της συμφωνίας από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του ΥΠΟΙΚ.

Παράλληλα αναμένει ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για θέματα, που είχε θέσει την προηγούμενη εβδομάδα, για να τοποθετηθεί επίσημα και να αποφασίσει αν θα άρει τις 12ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, από τις 7.00 το πρωί, που εξήγγειλε για τις 22 και 23 Φεβρουαρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα