AEK: Όχι δικαιολογίες, μόνο δουλειά

Οι επόμενες μέρες της πιο οδυνηρής ήττας στο «κιτρινοπράσινο» στρατόπεδο και η άμεση ανασύνταξη.

Τα είπαμε, τα γράψαμε και τα ξαναγράφουμε. Ό,τι και να πει κάποιος για τη φετινή πορεία της ΑΕΚ θα πέσει έξω. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη οκτώ αγώνες. Δύσκολους και καθοριστικούς. Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στην «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» έπειτα από δύο εβδομάδες θα είναι ίσως αυτό που θα καθορίσει πολλά. Αλλά θα είναι μεγάλη αδικία αν κάποιος κρίνει τη φετινή προσπάθεια

της ΑΕΚ και μείνει μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, που ακόμη και αυτό δεν έχει τελειώσει για να κριθεί με ασφάλεια. Πρέπει να υπολογίσει ότι εδώ και τρία χρόνια η ομάδα της Λάρνακας διεκδικεί το πρωτάθλημα μέχρι τέλους -ειδικά στα δύο προηγούμενα- και κάνει ακόμη έναν πρωταθλητισμό. Στην οικονομική εξυγίανση. Εκεί, τα τελευταία χρόνια, επί προεδρίας Άντρου Καραπατάκη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν θα πούμε κάτι περισσότερο για το ιδιόκτητο γήπεδο σε χρόνο ρεκόρ. Όμως, ο κόσμος θα προτιμούσε ΓΣΖ και τίτλους παρά ιδιόκτητο γήπεδο και μια απ’ τα ίδια. Μπορεί ο κόσμος να είναι απαιτητικός και βιαστικός, αλλά πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι μια ομάδα δεν γίνεται μεγάλη από τη μια στιγμή στην άλλη.

Μεγάλη ομάδα θα γίνει όταν αρχίσει να βάζει τίτλους στην τροπαιοθήκη της. Μόνο έτσι. Για την ώρα επικρατεί μεγάλη απογοήτευση στο αγωνιστικό κομμάτι και επειδή το μυαλό δεν είναι καθαρό δεν μπορεί να σκεφτεί σωστά, κρίνει αυστηρά και αδικεί πολλούς. Αδικεί αυτούς που εδώ και τρία χρόνια υπερέβαλαν εαυτούς και συνεχίζουν να το κάνουν για το καλό της ομάδας. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλονται και να κάνουν ακόμη περισσότερη υπομονή. Ηρεμία. Αυτό είναι που χρειάζεται για την ώρα. Τα λόγια είναι περιττά. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Όλοι έκαναν λάθη και επαναλαμβάνω. Μαθηματικά η ΑΕΚ είναι ακόμη μέσα στον στόχο της. Ναι, είναι δύσκολο, όμως στο επόμενο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, αν η ΑΕΚ κερδίσει, θα μπορεί και πάλι να ελπίζει σε κάτι καλύτερο τη φετινή χρονιά ή, τουλάχιστον, να εξασφαλίσει σίγουρα μια θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτά θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να καταφέρει να ανασυνταχθεί άμεσα και να βγάλει τον γνωστό της χαρακτήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα