Το Ισραήλ απομακρύνει νάρκες

Ο ισραηλινός στρατός ανατινάζει από το πρωί σήμερα τις παλιές νάρκες κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, στα Υψώματα του Γκολάν, και εγκαθιστά αγκαθωτά συρματοπλέγματα, μετά την "εισβολή" διαδηλωτών στην περιοχή την περασμένη Κυριακή.

Η εφημερίδα Μααρίβ ανέφερε ότι ο στρατός σκοπεύει να δημιουργήσει νέα
ναρκοπέδια αφού τα παλαιά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους διαδηλωτές που πέρασαν τα σύνορα από τη Συρία κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη "Νάκμπα", δηλαδή την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού που ρωτήθηκε σχετικά επιβεβαίωσε ότι το μηχανικό "πραγματοποιεί έργα υποδομής στο Γκολάν", χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είδε πάντως τους στρατιώτες να χρησιμοποιούν ανιχνευτές ναρκών και να τοποθετούν συρματοπλέγματα.

Πηγές του ισραηλινού στρατού είπαν ότι οι παλιές νάρκες απομακρύνθηκαν για να ενισχυθούν τα σύνορα, προσθέτοντας ότι η αντικατάστασή τους από καινούριες εξετάζεται ακόμη.

Το 2010 ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι στο Γκολάν υπάρχουν περίπου 2.000 ναρκοπέδια τα οποία φέρουν σήμανση και είναι περιφραγμένα.
Keywords
Τυχαία Θέματα