Το ανέφικτο εφικτό και το όνειρο πραγματικότητα

Με την μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκαν στην Πάτρα οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι «η εθνική επέτειος με τα συμβολικά μηνύματα που στέλνει, μας δίνει την δύναμη να ξεπεράσουμε την σημερινή πολύπλευρη κρίση, την οποία βιώνει ο λαός και η πατρίδα μας».

Επίσης ο Παναγιώτης Μπεγλίτης σημείωσε, ότι το μήνυμα της επανάστασης του 1821 έχει εξαιρετική σημασία
και σήμερα για τον ελληνικό λαό, διότι όπως είπε, «έκανε το ανέφικτο εφικτό και το όνειρο πραγματικότητα».

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως στην βάση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης δημιουργώντας το πιο στέρεο εθνικό μέτωπο, η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, οι κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μια νέα εποχή. Αυτήν της υπέρβασης της κρίσης, της ανάπτυξης, της αυτοπεποίθησης, της περηφάνιας και του πατριωτισμού. Έχουμε όλες τις δυνάμεις να τα καταφέρουμε και πάλι».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Λιβύη, ο Παναγιώτης Μπεγλίτης επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τόνισε ότι η χώρα μας συμμετέχει μόνο στις αποστολές έρευνας και διάσωσης, αλλά και στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην λαό της Λιβύης. Ακόμη σημείωσε ότι η Ελλάδα σέβεται την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη διεθνή νομιμότητα, όπως και τις υποχρεώσεις της ως μέλος του ΝΑΤΟ και ανταποκρίνεται στα αιτήματα συμμάχων, για υποστηρικτικού χαρακτήρα διευκολύνσεις στο ελληνικό έδαφος.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ότι τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα και σκληρή διαπραγμάτευση.

Με αφορμή τη επίσκεψή του στην Πάτρα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων στη Ελληνική Βιομηχανία Όπλων, στο Αίγιο.

Μάλιστα με αφορμή την συνάντηση ο Παναγιώτης Μπεγλίτης σημείωσε: «Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, ώστε όχι μονό να σταθεί στα πόδια της η ΕΒΟ Αιγίου, αλλά να αποκτήσει εξωστρέφεια και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της. Την έχουμε ανάγκη ως δυναμικό μέρος της αμυντικής μας βιομηχανίας. Θέλω να πω ότι θα αγωνίζομαι μέχρι την τελευταία στιγμή για το μεροκάματο και τους μισθούς των εργαζομένων με το Υπουργείο Οικονομικών και με τις τράπεζες, σε μια δύσκολη περίοδο. Παράλληλα αγωνιζόμαστε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της εταιρίας για να επιβιώσει σε ένα δύσκολο ανταγωνιστικό εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον.»
Keywords
Τυχαία Θέματα