Τι δώρα θέλει ο Ομπάμα για τα γενέθλιά του

Το πιο ακριβό δώρο που θα μπορούσε κανείς να προσφέρει στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την 50η επέτειο των γενεθλίων του θα ήταν ένα μικρότερο ποσοστό ανεργίας και μία χαμηλότερη τιμή στη βενζίνη στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

«Ένα μικρότερο ποσοστό ανεργίας. Μία χαμηλότερη τιμή βενζίνης. Αυτά θα ήταν τα τέλεια δώρα για τα γενέθλιά μου», τονίζει ο Ομπάμα στο περιοδικό της αμερικανικής ένωσης συνταξιούχων (AARP), απαντώντας στην ερώτηση για το ποιες
ευχές θα έκανε για τα επικείμενα γενέθλιά του.

Η τιμή της βενζίνης βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της από το 2008 και το ποσοστό ανεργίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα για τη χώρα στο 9%, παρά την αναστροφή της ανόδου του, η οποία σημειώθηκε μετά την ανάρρηση του Ομπάμα στην προεδρία τον Ιανουάριο του 2009.

Ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1961, εκμυστηρεύθηκε πως δεν γνωρίζει ακόμη πως θα περάσει την ημέρα των 50ων γενεθλίων του. Πέρυσι, είχε πάει να παίξει μαζί του μπάσκετ ο αστέρας του ΝΒΑ ΛεΜπρον Τζέιμς. «Θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι καλλίτερο απ’ αυτό», ομολόγησε ο Ομπάμα.

«Ωστόσο, νομίζω πως τα κορίτσια έχουν προβλέψει κάτι», τόνισε ο πρόεδρος, αναφερόμενος στις γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγό του Μισέλ και τις κόρες του Σάσα και Μαλία.

Απαντώντας στην ερώτηση για την πάροδο του χρόνου, ο Ομπάμα αποκάλυψε: «το χειρότερο είναι πως δεν αισθάνομαι πια τόσο γρήγορος όσο ήμουν».

Ο Ομπάμα, ο οποίος σταμάτησε το κάπνισμα από τις αρχές του 2010, σύμφωνα με τη σύζυγό του, είχε τραυματισθεί στα χείλη κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού μπάσκετ στις 26 Νοεμβρίου 2010 και του είχαν γίνει 12 ράμματα.

«Το καλλίτερο είναι πως έχω καταφέρει να διατηρήσω κατά το μάλλον , ή ήττον, σε φόρμα. Και είμαι πολύ μεγάλος για να έχω κάνει αρκετά σφάλματα τα οποία δεν πρόκειται να επαναλάβω, αλλά είμαι ακόμη αρκετά νέος για να εκμεταλλευθώ αυτή την σοφία», τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα