Η Τσακόν δεν θα διεκδικήσει τη διαδοχή του Θαπατέρο

Η ισπανίδα υπουργός Αμύνης Κάρμε Τσακόν ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα στην εσωκομματική αναμέτρηση για την διαδοχή του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροδρίγεθ Θαπατέρο, ο οποίος μέλλει να οδηγήσει το Σοσιαλιστικό Κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 2012.

«Έλαβα την απόφαση να μην εκτεθώ στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία
της κυβέρνησης», τόνισε η Τσακόν στους δημοσιογράφους.

«Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες μίας κλιμάκωσης, η οποία έθεσε σε κίνδυνο την ενότητα του κόμματος, την εξουσία του αρχηγού της κυβέρνησης, τη συλλογική εικόνα μας ως κόμματος και συλλήβδην τη σταθερότητα της κυβέρνησης», τόνισε η υπουργός Αμύνης.

Η 40χρονη Τσακόν, εθεωρείτο ως μία πιθανή διάδοχος του Θαπατέρο, ο οποίος τον Απρίλιο είχε ανακοινώσει την απόφασή του να μην διεκδικήσει για τρίτη συναπτή θητεία την εκλογή του στην προεδρία της κυβέρνησης, στην αναμέτρηση του Μαρτίου του 2012.

«Κατανόησα πως το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της ομοσπονδιακής εκτελεστικής επιτροπής του, το κόμμα θα μπορέσει να έχει έναν γαλήνιο διάλογο, εντούτοις τις προηγούμενες ημέρες ο διάλογος είχε εκτροχιασθεί ακολουθώντας άλλες ατραπούς», πρόσθεσε η Τσακόν.

Η απόφαση της Τσακόν, ενδεχομένως θα αφήσει ως μόνον διεκδικητή της προεδρίας των Σοσιαλιστών τον δεύτερο στην ιεραρχία της κυβέρνησης, υπουργό Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπακάλμπα.
Keywords
Τυχαία Θέματα