Χιλιάδες ''αγανακτημένοι'' στο Σύνταγμα

Γέμισε και την Πέμπτη η πλατεία Συντάγματος από "Αγανακτισμένους", παρά τη βροχή που έπεφτε για λίγες ώρες. Το πλήθος άρχισε να φτάνει από τις έξι, ενώ αυτή τη φορά το "παρών" έδωσαν...
και σχολικές τάξεις με τους δασκάλους. Κομματικό πανό που έκανε την εμφάνισή του αποδοκιμάστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες πολίτες διανυκτέρευσαν στην πλατεία Συντάγματος.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε μέσω των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο πρότυπο των συγκεντρώσεων που πραγματοποιούνται σε πλατείες της Ισπανίας, περνά έτσι στη δεύτερη ημέρα της, με την "πρεμιέρα" της Τετάρτης
να δίνει εντυπωσιακή εικόνα σε πλήθος και παλμό.

Από νωρίς το απόγευμα έφθανε πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα, καταλαμβάνοντας σε πρώτη φάση το χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Εκεί αναρτήθηκαν πανό στα ισπανικά και τα ιταλικά που αναγράφουν: "Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν" και "Κάντε ησυχία, θα ξυπνήσουμε τους Ιταλούς".

Παρέες νέων, οικογένειες, ηλικιωμένοι, σχολικές τάξεις με δασκάλους, ποδηλάτες, ήρθαν στη μαζική εκδήλωση δυσφορίας στην οικονομική κυβερνητική πολιτική των απλών πολιτών, αυτών που δεν θέλουν να μπουν κάτω από σημαία κόμματος, ή συνδικάτων.

Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκε το πλήθος κάποιους, που εμφανίστηκαν με κομματικό πανό.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ περιφρουρούν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και δύο λεωφορεία της αστυνομίας είναι παρατεταγμένα στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά ουδείς ανησυχεί. Η διαδήλωση είναι απόλυτα ειρηνική.
Keywords
Τυχαία Θέματα