Θα φιλοξενήσουν την πολιτική ηγεσία της Χαμάς

Οι ηγέτες της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, που σήμερα εδρεύουν στη Συρία, θα μετεγκατασταθούν στο Κατάρ, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Αλ-Χαγιάτ που εκδίδεται στο Λονδίνο. Το Κατάρ συμφώνησε να φιλοξενήσει το πολιτικό γραφείο της Χαμάς, επικεφαλής του οποίου είναι ο Χαλέντ Μεσάαλ, κατόπιν αιτήματος της οργάνωσης. Αρνήθηκε όμως να δεχτεί τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς. Η εφημερίδα γράφει ότι η Ιορδανία και η Αίγυπτος απέρριψαν ένα παρόμοιο αίτημα.
Το Κάιρο πάντως επέτρεψε στη Χαμάς να ανοίξει εκεί ένα γραφείο. Η πολιτική ηγεσία της Χαμάς έχει την έδρα της στη Συρία από το 1999. Στα μέσα της εβδομάδας η Χαμάς και η Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε μια "συμφωνία συμφιλίωσης", το τελικό κείμενο της οποίας θα υπογραφεί την Τετάρτη στο Κάιρο.
Η Χαμάς διαψεύδει
Η εξόριστη ηγεσία της Χαμάς δεν σχεδιάζει να μεταγκατασταθεί από τη Συρία στο Κατάρ, ανέφερε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί στον Τύπο. "Το γραφείο μας λειτουργεί ακόμη και στηρίζεται από την κυβέρνηση της Δαμασκού", δήλωσε ο Δρ. Άχμαντ Γιούσεφ, πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με την αραβική εφημερίδα Αλ-Χαγιάτ που εκδίδεται στο Λονδίνο, οι ηγέτες της Χαμάς πρόκειται να φύγουν από τη Συρία και να εγκατασταθούν στο Κατάρ. Ο Γιούσεφ όμως απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα "ανοησία".
Keywords
Τυχαία Θέματα