"Πρόβλημα του ΟΑΕΕ στην καταβολή των συντάξεων"

Σύντομα ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), θα αντιμετωπίσει αδυναμία στην καταβολή των συντάξεων και των υποχρεώσεων, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως επεσήμανε ο οικονομολόγος κ. Γ. Ρωμανιάς στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα: "Άμεση ενεργοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας και αναθέρμανσης της επιχειρηματικότητας", που συνδιοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Γ. Κασιμάτης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι "…οι όποιες, μέχρι τώρα, κυβερνητικές πρωτοβουλίες έχουν αναπτυχθεί, διακρίνονται από αβεβαιότητα, σύγχυση, ατολμία, μονομερή και επαχθή μέτρα, ενώ απουσιάζει εντελώς κάθε αναπτυξιακός προσανατολισμός, ικανός να δημιουργήσει συνθήκες και προοπτικές εξόδου από την κρίση. Η λήψη γενναίων μέτρων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, η επανεκκίνηση του παραγωγικού δυναμικού, η πρακτική της εξωστρέφειας και της διείσδυσης σε ξένες αγορές, αποτελούν βασικές συνιστώσες και εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεις αναζωογόνησης και ανάπτυξης του εθνικού μας πλούτου...".

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου κ. Δ. Αρμενάκης, τόνισε ότι "οι πολιτικοί μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, αυτοί πρέπει να βρουν την ενδεδειγμένη λύση, για να δικαιολογήσουν και την ύπαρξη της πολιτικής, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για την προάσπιση των Συνταγματικών Δικαιωμάτων, της Δημοκρατίας και των θεμελιωδών αρχών της Εθνικής κυριαρχίας".

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γ. Ζησιμάτος, ανέφερε ότι επιθυμία των παραγωγικών τάξεων είναι η πραγματική και εκ βάθρων μεταρρύθμιση του κράτους μέσα από την κάθαρση και την διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, με συνταγματική δικαιοσύνη προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά, να εκσυγχρονιστεί η κοινωνία μας, να αποκατασταθεί το πανέμορφο "μωσαϊκό" του ελληνικού εμπορίου και να ανακτηθεί το χαμένο κύρος και η εικόνα της χώρας μας διεθνώς.

Από πλευράς εισηγητών, ο κ. Γ. Κασιμάτης έκανε μια γενική αναφορά «στο δέσιμο, στην υποτέλεια και στην δυσφήμηση της Ελλάδας», επεσήμανε τις βασικές δεσμεύσεις -εθνικής κυριαρχίας, δημόσιας περιουσίας - φορολογικής και εισοδηματικής πολιτικής, ανέλυσε την πολιτική και οικονομική σημασία τους, τόνισε την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης της κοινωνίας, για την γέννηση μιας νέας πολιτικής ηγεσίας που θα στηρίξει με πυγμή τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και θα διαπραγματευθεί με τους δανειστές της, ως μια κυβέρνηση ελεύθερου και ανεξάρτητου κράτους.

Ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κ. Μπέης, έκανε μια σύντομη αναδρομή στα οικονομικά δεδομένα της χώρας, υποστήριξε ότι τουλάχιστον για το ορατό μέλλον, είναι αδύνατη η ανόρθωση της κατεστραμμένης ελληνικής οικονομίας και ότι μονόδρομος για την έξοδο από την κρίση, είναι το νοικοκύρεμα του κράτους μέσα από
Keywords
Τυχαία Θέματα