Αυστηρότερα μέτρα για την αποτροπή επεισοδίων

Αυξημένα μέτρα λαμβάνουν οι εισαγγελικές και οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια πορείας των οπαδών του ΟΦΗ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη αδειοδότηση της ομάδας τους για συμμετοχή στους αγώνες κατάταξης (πλέι οφ) του πρωταθλήματος.
Στο γραφείο του Εισαγγελέα Ηρακλείου Νίκου Μαρκάκη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για
την αντιμετώπιση της κατάστασης, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ο Λιμενάρχης και η Αερολιμενάρχης, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος.
Εκτός από την αυστηροποίηση των μέτρων, αποφασίστηκε επίσης, η ιεράρχηση των στόχων φύλαξης και η επίδειξη μιας πιο αποφασιστικής τακτικής στο θέμα των συλλήψεων.
Κατά τη τη διάρκεια των επεισοδίων, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ανάμεσα σε δεκάδες προσαγωγές, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης, ταυτοποιήθηκαν τρία ακόμα άτομα.
Και οι επτά συλληφθέντες, ηλικίας από 16 μέχρι 30 ετών, αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.
Μετά τη σύσκεψη στο γραφείο του Εισαγγελέα Ηρακλείου, ο Υποστράτηγος Μανόλης Παραβολιδάκης απηύθυνε έκκληση στο δήμαρχο Ηρακλείου, στους πολιτικούς φορείς και στη διοίκηση του ΟΦΗ, να ρίξουν τους τόνους και να συνδράμουν στην επιστροφή της ηρεμίας.
Όσοι -τόνισε- αγαπούν το Ηράκλειο και τον ΟΦΗ πρέπει να το δείξουν εμπράκτως, διότι η προχθεσινή εικόνα δεν μπορεί να επαναληφθεί και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, αλλά και με τη συγκυρία της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Ακόμη τόνισε ότι η αστυνομία κατανοεί την απογοήτευση των οπαδών της κρητικής ΠΑΕ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτρέψει τη διαιώνιση φαινομένων βίας και καταστροφής, για την εκδήλωση αυτής της απογοήτευσης.
Οι οπαδοί -επεσήμανε- μπορούν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους μέσα από ειρηνικές εκδηλώσεις, που δεν θα θίγουν το σύνολο και τα συμφέροντα της πόλης.
Τέλος, οι οπαδοί της κρητικής ΠΑΕ ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν νέο συλλαλητήριο το απόγευμα της Τετάρτης, την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα μιλά σε πολιτική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.
Keywords
Τυχαία Θέματα