"Πρέπει να αναγνωρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει"

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές που λαμβάνουν μέρος στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή πρέπει να αναγνωρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει ως κράτος.

Τα σχόλια του γερμανού ΥΠΕΞ έγιναν πριν από τις συνομιλίες του την Παρασκευή με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και καθώς οι δύο αντίπαλες παλαιστινιακές οργανώσεις Φάταχ και Χαμάς έδωσαν τα χέρια μετά την συμφωνία τους για συμφιλίωση στις συνομιλίες του Καΐρου τερματίζοντας μια μακρόχρονη διαμάχη μεταξύ τους.

Ο κ.
Βεστερβέλε επισήμανε ότι κάθε πλευρά που ενέχεται στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Μέση Ανατολή πρέπει να τηρήσει τα κριτήρια διεθνούς συνεργασίας που τίθενται από το κουαρτέτο (Ρωσία, ΗΠΑ, ΕΕ και Ηνωμένα Έθνη).

"Τα κριτήρια αυτά κάνουν λόγο για την αποκήρυξη της βίας, την αναγνώριση του δικαιώματος του Ισραήλ να υπάρχει ως κράτος και την αναγνώριση όλων των συμφωνιών που έχουν γίνει μεταξύ της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) και του Ισραήλ".

Η Γερμανία υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών του αυτόνομου Παλαιστινιακού κράτους και του κράτους του Ισραήλ που θα ζουν δίπλα-δίπλα με ασφαλή σύνορα.

Για το λόγο αυτό καμία οργάνωση δεν είναι αποδεκτό για μας να μην προχωρήσει στην αναγνώριση του δικαιώματος που έχει το Ισραήλ να υπάρχει ως κράτος. Αυτό για μας αποτελεί μια κόκκινη γραμμή που δεν μπορεί να υπερβεί κανείς" επισήμανε ο κ. Βεστερβέλε.
Keywords
Τυχαία Θέματα