"Μεσαιωνικές" οι δηλώσεις της Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δέχεται επικρίσεις από πολιτικούς της συμμάχους και θρησκευτικές ομάδες επειδή χαιρέτισε με ενθουσιασμό τη δολοφονία του ηγέτη της Αλ Κάιντα από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.

"Είμαι ευτυχής γιατί τελικώς κατέστη δυνατόν να δολοφονηθεί ο Μπιν Λάντεν" δήλωσε η κ. Μέρκελ τη Δευτέρα τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει
πως πλέον δεν θα υπάρξουν άλλες ενορχηστρωμένες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η αμέριστη υποστήριξη της καγκελαρίου προς τις ΗΠΑ και την επίθεσή τους για την δολοφονία του Μπιν Λάντεν έγινε λίγο διάστημα μετά από τις επικρίσεις που δέχτηκε η Γερμανία από τους δυτικούς συμμάχους της γιατί αρνήθηκε αν υποστηρίξει την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δικαιοσύνης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) , του κόμματος της κ. Μέρκελ, Ζίγκφριντ Κάουντερ ανέφερε ότι οι δηλώσεις της είναι "μεσαιωνικές" ενώ ο καθολικός στρατιωτικός αρχιεπίσκοπος Φραντς-Γιόζεφ Όμπερμπεκ την κατέκρινε γιατί "ως άνθρωπος και μάλιστα Χριστιανή, δεν θα έπρεπε να είναι ευτυχής για το θάνατο κάποιου ανθρώπου".

Ο μόνος πολιτικός που την υποστήριξε ήταν ο υπουργός της των Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος τόνισε ότι ο θάνατος του Μπιν Λάντεν αποτελεί "καλό νέο για ολόκληρο τον κόσμο".
Keywords
Τυχαία Θέματα