Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Α. Κλεάνθους

Σε ατμόσφαιρα βαθύτατου πένθους, Πολιτεία, Εκκλησία, συγγενείς, συνάδελφοι, συναγωνιστές και πλήθος κόσμου είπαν το ύστατο χαίρε στον Άκη Κλεάνθους, ο οποίος ήταν ανώτατο στέλεχος του ΔΗΚΟ και διετέλεσε υπουργός Παιδείας.

Η κηδεία έγινε δημοσία δαπάνη, στον ναό της Του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο, από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Ακης
Κλεάνθους άφησε την τελευταία του πνοή προχθές, σε ηλικία 47 ετών, από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο οποίος εξήρε τις αρετές του εκλιπόντος, ως ανθρώπου, οικογενειάρχη,φίλου, συνεργάτη και επαγγελματία.

Ο Μ. Καρογιάν τόνισε ότι ο εκλιπών υπήρξε "ένας αυθεντικός, ανεπιτήδευτος, ανιδιοτελής αγωνιστής και εμπνευσμένος οραματιστής, ένας σύγχρονος ιδεολόγος".

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το τελευταίο απόσπασμα του λόγου του Μάριου Καρογιάν, ο οποίος ανέφερε επί λέξει:

"Στο καλό να πας, ακριβέ μας φίλε. Σε ευχαριστούμε που μας έφερες την άνοιξη. Σε ευχαριστούμε που θα μας θυμίζεις την άνοιξη. Αιωνία σου η μνήμη. Ελαφρύ ας είναι χώμα που σε λίγο θα σε σκεπάσει".

Εκ μέρους της οικογένειας του Ακη Κλεάνθους αποχαιρέτησε ο στενός του φίλος Κωνσταντίνος Λοϊζίδης, ο οποίος είπε ότι οι οικείοι του ακόμη προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί και να ισορροπήσουν μεταξύ ενός κακού ονείρου και της πραγματικότητας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, μεταξύ των οποίων και από τον πρέσβη της Ελλάδας Βασίλειο Παπαϊωάννου, εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Άκης Κλεάνθους τάφηκε στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στην Πάνω Λακατάμια.
Keywords
Τυχαία Θέματα