Μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΘ - ΒΕΘ

διετούς διάρκειας, το οποίο -μεταξύ άλλων- προβλέπει τη συμμετοχή βιοτεχνικών επιχειρήσεων σε σημαντικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας με ειδικές χαμηλές τιμές, υπέγραψαν σήμερα οι πρόεδροι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ ΑΕ), Γιάννης Κωνσταντίνου και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο
του μνημονίου και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η ΔΕΘ ανέλαβε τη δέσμευση να παρέχει έκπτωση 40% επί του βασικού τιμολογίου χρέωσης για τις συμμετοχές του ΒΕΘ στις εκθέσεις της στην Ελλάδα και 35% για στεγασμένο χώρο μέχρι 60 τετραγωνικών μέτρων στις διοργανώσεις εξωτερικού (η έκπτωση αυξάνεται στο 40% για περισσότερα από 60 τ.μ).

Από την πλευρά του, το ΒΕΘ αναλαμβάνει την υποχρέωση συμμετοχής -σε ετήσια βάση- στις περιφερειακές εκθέσεις της ΔΕΘ, αλλά και στις ομαδικές συμμετοχές της εταιρίας σε διοργανώσεις του εξωτερικού.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του μνημονίου, ο πρόεδρος της ΔΕΘ Γ. Κωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι οι δύο μεγάλες περιφερειακές εκθέσεις της εταιρίας, ΘΡΑΚΗ και ΚΡΗΤΗ θα πραγματοποιηθούν φέτος κανονικά, παρά την κρίση, με προοπτική μάλιστα η πρώτη να επεκτείνει την εμβέλεια των εκθεμάτων της και στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του, ερωτηθείς για την πρόσφατη πριμοδότηση των ελληνικών τραπεζών με 30 δισ. ευρώ, ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Π.Παπαδόπουλος, τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό καλύπτονται οι ανάγκες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κι όχι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες εξακολουθούν να αιμορραγούν.

Το εκθεσιακό ημερολόγιο του 2011

Σημειώνεται ότι το φετινό εκθεσιακό πρόγραμμα του ΒΕΘ περιλαμβάνει συμμετοχή σε 12 εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα στις εξής: 20ή ΘΡΑΚΗ (26-29/6), 3η ΚΟΡΙΝΘΙΑ (δεν έχει καθοριστεί ακριβής ημερομηνία) και 10η ΚΡΗΤΗ (6-9/10), στην 11η εμποροβιομηχανική έκθεση Καρδίτσας (η ακριβής ημερομηνία διοργάνωσης της έκθεσης αναμένεται), στην International Technical Fair της Φιλιππούπολης Βουλγαρίας (26/9-1/10), στις Tehnoma και Indagra Farm Σκοπίων (18-22/10 και 19-23/10 αντίστοιχα) και στη Βatimat στο Παρίσι (7-12/11).

Παράλληλα, το ΒΕΘ θα συμμετάσχει στις επιχειρηματικές αποστολές του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), που θα πραγματοποιηθούν στο Βουκουρέστι (25-27/5, με αντικείμενο τις υπηρεσίες, τρόφιμα, χημικά και πλαστικών), το Βελιγράδι (26-29/6, με θέμα αγροτικά μηχανήματα, τρόφιμα-ποτά, δομικά υλικά, τεχνολογία και ενδύματα), σε Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνα (τον Οκτώβριο, για τρόφιμα-ποτά, γούνα, δομικά υλικά και ενδύματα) και τη Βηρυτό, Δαμασκό, Αμάν (τον Νοέμβριο, για τρόφιμα-ποτά, χημικά, φαρμακευτικά προϊόντα, δομικά υλικά και αγροτικό εξοπλισμό).
Keywords
Τυχαία Θέματα