Πληροφορίες ότι ο Μπεν Άλι θα πάει στο Βέλγιο

Στις πληροφορίες ότι ο έκπτωτος δικτάτορας της Τυνησίας ενδέχεται να αναζητήσει καταφύγιο στην φλαμανδική πόλη Relegem, όπου διαθέτει μακρινούς συγγενείς, αναφέρεται ανυπόγραφο ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο σαββατιάτικο φύλλο της ολλανδόφωνης εφημερίδας του Βελγίου De Morgen, το οποίο φέρει τον τίτλο «Η αστυνομία του Relegem είναι σε επιφυλακή για την έλευση του Τυνήσιου δικτάτορα Μπεν Άλι».

Όπως ειδικότερα σημειώνεται έχουν περιέλθει σε
γνώση της αστυνομίας του Relegem και των υπηρεσιών ασφαλείας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Μπεν Άλι είναι πιθανό να θελήσει να μεταβεί στην εν λόγω πόλη προκειμένου να φιλοξενηθεί σε διαμέρισμα συγγενών του. Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του έκπτωτου δικτάτορα και της γυναίκας του με την κατηγορία της διασπάθισης δημόσιου χρήματος και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Interpol. Ως εκ τούτου, προστίθεται, οι υπηρεσίες ασφάλειας έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να τον συλλάβουν και να τα παραδώσουν στην δικαιοσύνη.

Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι η βελγική υπηρεσία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες καταβάλει προσπάθειες για τον εντοπισμό και πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει η οικογένεια του έκπτωτου δικτάτορα στο Βέλγιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα