Αξιολόγηση των ερευνητικών προγραμμάτων

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που είχε ανακοινωθεί στη Βουλή, εξελίσσεται η πορεία αξιολόγησης των ερευνητικών προγραμμάτων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η αξιολόγηση του προγράμματος «Ηράκλειτος», που αφορούσε υποτροφίες για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, έχει ήδη ολοκληρωθεί. Επίσης έχει ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί η πρώτη φάση αξιολόγησης του προγράμματος «Αρχιμήδης». Οι αξιολογήσεις των προγραμμάτων «Θαλής» και μεταδιδακτορικής έρευνας βρίσκονται σε εξέλιξη. (Στο πρόγραμμα
Θαλής, έχει ολοκληρωθεί σχεδόν το 80% των αξιολογήσεων της πρώτης φάσης).

Μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει στις αξιολογήσεις σχεδόν 2.000 αξιολογητές από ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, Σουηδία, Αυστρία, Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισραήλ, Καναδά, Αυστραλία, Ιαπωνία, Κίνα, Σαουδική Αραβία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη, Ινδία, Μεξικό κλπ. που εργάζονται σε περισσότερα από 320 πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Τέλος, επισημαίνεται από το υπουργείο Παιδείας, ότι καθένα από τα 3 προγράμματα, των οποίων η αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής προτάσεων στην αγγλική γλώσσα και η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας αξιολόγησης των προτάσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα