Παράταση θητείας των δικαστικών της Sirene

Για ένα χρόνο παρατάθηκε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης η θητεία του εφέτη Γ. Σχοινοχωρίτη και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δ. Σαβαΐδη στην υπηρεσία Sirene του συστήματος Σέγκεν.

Στην Ευρώπη το Sirene αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινή βάση δεδομένων για τη διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας, την υποστήριξη της αστυνομικής και της δικαστικής συνεργασίας και τη διαχείριση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα. Τα συμμετέχοντα κράτη εισάγουν τις λεγόμενες "καταχωρήσεις" σχετικά με καταζητούμενα και εξαφανισθέντα πρόσωπα, απολεσθέντα
και κλαπέντα αντικείμενα και τις απαγορεύσεις εισόδου.

Παράλληλα, παρέχεται δυνατότητα άμεσης και απευθείας πρόσβασης σε όλους τους αστυνομικούς που διενεργούν περιπολίες και σε άλλους υπαλλήλους και αρχές που χρειάζονται τις πληροφορίες για την άσκηση των καθηκόντων τους στον τομέα της διασφάλισης του νόμου και της τάξης και της καταπολέμησης του εγκλήματος.

Το σύστημα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τη Νορβηγία, την Ισλανδία και την Ελβετία.

Ακόμη, τα γραφεία Sirene ανταλλάσσουν δεδομένα τα οποία είναι σημαντικά για την αστυνομική και δικαστική συνεργασία, διενεργούν αναζητήσεις στη βάση δεδομένων, συντονίζουν διασυνοριακές επιχειρήσεις, κ.λπ.
Keywords
Τυχαία Θέματα