Η Γαλλία "δεν διαπραγματεύεται" με την Αλ Κάιντα

Η Γαλλία δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τους όρους που θέτει η τρομοκρατική οργάνωση αλ Κάιντα της βόρειας Αφρικής για την απελευθέρωση τεσσάρων πολιτών γαλλικής υπηκοότητας που κρατούνται όμηροι από το Σεπτέμβριο, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ.

"Δεν διαπραγματευόμαστε υπό τέτοιους όρους", τόνισε ο κ. Ζιπέ απαντώντας σε δημοσίευμα κατά το οποίο η αλ Κάιντα του ισλαμικού Μαγκρέμπ ζήτησε 90 εκατομμύρια ευρώ για να αφήσει ελεύθερους τους
τέσσερις ομήρους.

Οι δηλώσεις του κ. Ζιπέ έγιναν από τις Βρυξέλλες, όπου μετέχει στη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.

Οι Αραβικές χώρες αντιτίθενται
Οι αραβικές χώρες δεν επιθυμούν η στρατιωτική επιχείρηση της συμμαχίας κατά της Λιβύης να τεθεί υπό το πρόσταγμα του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ.

Ο κ. Ζιπέ δήλωσε ακόμα, σε συνέντευξη Τύπου ότι ελπίζει πως η κυβέρνηση του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι θα καταρρεύσει λόγω της πίεσης που ασκείται από τη συμμαχία των δυτικών και αραβικών δυνάμεων που επιχειρούν με βάση την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη.

"Ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν επιθυμεί να τεθούν υπό τον πλήρη έλεγχο και την υπευθυνότητα του ΝΑΤΟ οι επιχειρήσεις στη Λιβύη" τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Ζιπέ και πρόσθεσε: "Δεν είναι το ΝΑΤΟ αυτό που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία".
Keywords
Τυχαία Θέματα