Ο Μπαν Κι Μουν στην Τύνιδα

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν έφθασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην Τύνιδα για να έχει επαφές με τη μεταβατική κυβέρνηση. Ο Μπαν έφθασε από την Αίγυπτο αλλά το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε έκανε έναν ελιγμό μέσω Ευρώπης για αποφύγει τη ζώνη της σύγκρουσης στη γειτονική Λιβύη.

Στη διάρκεια της επίσκεψης μιας ημέρας που πραγματοποιεί,
ο Μπαν θα συναντηθεί με τον προσωρινό πρόεδρο Φουέντ Μεμπάζαα και με την Ανώτατη Επιτροπή που είναι αρμόδια την κατάρτιση ενός νέου εκλογικού κώδικα ενόψει της εκλογής συνταγματικής συνέλευσης στις 24 Ιουλίου.

Ο γενικός γραμματέας στην Αίγυπτο είχε συνομιλίες με τις νέες αρχές της χώρας μετά την πτώση του προέδρου Μουμπάρακ στις 11 Φεβρουαρίου και την επομένη ημέρα του δημοψηφίσματος για την τροποποίηση του Συντάγματος. Πριν αναχωρήσει από το Κάιρο είχε δηλώσει ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να μιλά με μια φωνή για τη Λιβύη, μετά τις επικρίσεις του Αραβικού Συνδέσμου για τα αεροπορικά πλήγματα του συνασπισμού στη χώρα αυτή. Τις επικρίσεις αυτές υποβάθμισε έκτοτε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.
Keywords
Τυχαία Θέματα