Διαφωνία ΔΝΤ - Κοσόβου

Αντίθετο με την απόφαση της κυβέρνησης του Κοσόβου να προχωρήσει - σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον κυβερνητικό σχεδιασμό - σε αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι η απόφαση αυτή δεν "συμπλέει" με τα προβλεπόμενα από τη δανειοδοτική συμφωνία που έχει συνάψει το Κόσοβο με το διεθνή οργανισμό.

Αντιπροσωπεία του ΔΝΤ επισκέφθηκε το Κόσοβο, όπου είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Χασίμ Θάτσι για το θέμα της αύξησης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011, οι αυξήσεις των μισθών των καθηγητών και των δημοσίων υπαλλήλων θα "αγγίξουν" το 50% και το 30%, αντίστοιχα και το θέμα θα συζητηθεί στη Βουλή, στις 25 Μαρτίου 2011.

Σε ανακοίνωση της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στο Κόσοβο επισημαίνεται ότι το 2011 η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας θα κινηθεί σε θετικά επίπεδα, δεχόμενη τις ευεργετικές επιδράσεις των εξελίξεων στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος καταγράφει σταθερά, σημάδια ανάκαμψης.

Ενθαρρυντικό επίσης είναι το γεγονός ότι ο τραπεζικός τομέας, παρά την αύξηση των επισφαλών δανείων, παραμένει σταθερός, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα