"Ενοποίηση ιδιωτικού και δημόσιου τομέα"

«Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, οδηγούν στην ενοποίηση μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ώστε να μην υπάρχουν αδικίες», επεσήμανε μιλώντας στον Real Fm o Γ. Κουτρουμάνης. Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας επεσήμανε αναφορικά με το ΕΚΑΣ, ότι εκτιμάται πως περίπου 15.000 άτομα θα σταματήσουν με τις νέες ρυθμίσεις να το λαμβάνουν, καθώς διαπιστώθηκε ότι έχουν εισοδήματα τα οποία υπερβαίνουν τα εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα σημείωσε ότι με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων κατά 4%, θα αυξηθεί και ο αριθμός εκείνων
που θα συμπληρώνουν τα κριτήρια.

Σε ότι αφορά τη συνταξιοδότηση, ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε πως θα υπάρχει η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικού χρόνου εργασίας με τις ίδιες προϋποθέσεις για άνδρες και γυναίκες, καταβάλλοντας ασφαλιστική εισφορά, η οποία θα είναι περίπου 165 ευρώ για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται.

Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το ελάχιστο όριο των 4.500 ενσήμων που απαιτούνται για συνταξιοδότηση, θα μπορούν να υπαχθούν στον ΟΑΕΔ μετά από ένα τρίμηνο και όχι ένα χρόνο όπως ισχύει σήμερα προκειμένου να συμπληρώσουν τα επιπλέον ένσημα τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας, ότι σε περίπτωση απόλυσης, θα υποχρεούται ο εργοδότης να συμμετέχει στην αυτασφάλιση του εργαζομένου σε ποσοστό 50%,αν είναι άνω των 55 ετών ο εργαζόμενος που απολύεται ενώ εάν ο απολυθείς είναι άνω των 60 ετών, η εισφορά του εργοδότη θα φτάνει στο 80%.
Keywords
Τυχαία Θέματα