Ο Αμπάς ζήτησε από τη Γαλλία αναγνώριση

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ζήτησε την γαλλική αναγνώριση ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους κατά την συνάντησή του με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι. Αυξάνουν συνεχώς οι ενδείξεις ότι ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος θα πρέπει να αναγνωριστεί διεθνώς, δήλωσε ο πρόεδρος Αμπάς μιλώντας στην τηλεόραση France 24, ενώ επανέλαβε την πρότασή του να επιστρέψουν στην τράπεζα
των διαπραγματεύσεων και οι δύο πλευρές. Σημειώνεται ότι ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Γαλλία προετοιμάζεται να αναγνωρίσει το ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος. Η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων έχει παγώσει από τον Σεπτέμβριο λόγω της άρνησης του Ισραήλ να ακούσει την έκκληση της παλαιστινιακής πλευράς για την μη ανανέωση του μορατόριου ανοικοδόμησης νέων εβραϊκών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη.
Κάλεσε τον Ομπάμα να υποβάλει προτάσεις
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να "υποβάλει" προτάσεις υπέρ της ειρήνης με το Ισραήλ μέχρι τον Σεπτέμβριο, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Παρίσι. "Ναι, θα πρέπει να το κάνει", ανέφερε ο κ. Αμπάς, απαντώντας σε ερώτηση, για το αν θέλει ο κ. Ομπάμα να υποβάλει μια πρόταση, ένα ειρηνευτικό σχέδιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. "Είναι καθήκον των ΗΠΑ, ως μεγάλη δύναμη να υποβάλουν προτάσεις. Είναι εκείνες που μπορούν να πείσουν το Ισραήλ. Όσο οι ΗΠΑ αφήνουν τον έναν και τον άλλον να κάνει ότι θέλει, δε θα υπάρξει λύση", πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος. "Περιμένουμε οι ΗΠΑ να κάνουν κάτι. Περιμένουμε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο να δούμε ένα παλαιστινιακό κράτος να γίνει μέλος του ΟΗΕ", σημείωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα