Η αναγνώριση του Συμβουλίου δεν είναι "η σωστή επιλογή"

Ο Ολλανδός Υπουργός Εξωτερικών, Ούρι Ρόζενταλ, δήλωσε από την Ουάσινγκτον ότι η επιλογή της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Κατάρ να αναγνωρίσουν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT) της Λιβύης, δε είναι "στον σωστό δρόμο".

"Η ολλανδική κυβέρνηση δεν ακολουθεί τους Γάλλους και τους Ιταλούς στον δρόμο της αναγνώρισης του Μεταβατικού Συμβουλίου", τόνισε.

"Δεν πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος, αλλά προσπαθούμε πραγματικά να είμαστε σε επαφή
με τους ανθρώπους του Μεταβατικού Συμβουλίου και τη Βεγγάζη, με σκοπό να τους βοηθήσουμε σε όλους τους τομείς όπου μπορούμε", δήλωσε , στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον.

Στις 10 Μαρτίου, η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το CNT, ως νόμιμο συνομιλητή στη Λιβύη. Το Κατάρ, και μετά η Ιταλία ακολούθησαν το βήμα αυτό.

Οι ΗΠΑ δηλώνουν, εδώ και εβδομάδες, ότι εκτιμούν την πιθανότητα να αναγνωρίσουν το CNT, διατηρώντας όμως τις επαφές και με άλλες ομάδες.

Η Ολλανδία συμμετέχει στις επιχειρήσεις στη Λιβύη με έξι αεροσκάφη F-16, ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού εν πτήσει και ένα ναρκαλιευτικό.

Τα ολλανδικά πολεμικά αεροσκάφη, που επιτηρούν την ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων, δεν έχουν την άδεια να πλήξουν στόχους στη θάλασσα ή την ξηρά, ή να πραγματοποιήσουν βομβαρδισμούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα