Νέο κτίριο για το Μουσείο Μεσαράς

Στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσία του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Αθανάσιου Καρούντζου, υπεγράφη σήμερα η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου κατασκευής του νέου κτηρίου του Μουσείου Μεσαράς.

Στην υπογραφή ένταξης του έργου, παραβρέθηκαν τόσο η δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, όσο και ο δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης. Παρόντες ήταν επίσης από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης
ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης, Ευρυπίδης Κουκιαδάκης, αλλά και η αντιπεριφερειάρχης Ειδικών Θεμάτων, Θεανώ Βρέντζου.

Η ιδιαίτερα θετική εξέλιξη έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από το δήμο Φαιστού και τη δήμαρχο, Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, αφού το αίτημα για την ίδρυση ενός μουσείου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς αποτελούσε αίτημα χρόνων και προϊόν πολλαπλών διεκδικήσεων.

"Είναι πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο το γεγονός πως επιτέλους προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση ενός σημαντικού πόλου πολιτισμού στη Μεσαρά, μετά από συνολικές προσπάθειες, πιέσεις και διεκδικήσεις αιρετών και εμπλεκόμενων φορέων", ανέφερε σε δηλώσεις της η δήμαρχος.

Έκδηλη ήταν η ικανοποίηση και του δημάρχου Γόρτυνας, Νικόλαου Σχοιναράκη, για την υπογραφή της ένταξης του Μουσείου Μεσαράς στο ΕΣΠΑ.

"Το Μουσείο Μεσαράς μετά τη σημερινή ένταξή του στο ΕΣΠΑ, παίρνει ουσιαστικά σάρκα και οστά. Η κατασκευή του Μουσείου θα αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες να μάθουν και να διδαχθούν την ιστορία του τόπου'', τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα