Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις

«Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που γίνεται τώρα, δεν περιλαμβάνει μείωση των συντάξεων. Οι δαπάνες για τις συντάξεις, τουλάχιστον τις κύριες,θα αυξηθούν, γιατί αυξάνεται ο αριθμός των συνταξιούχων και έχουμε προβλέψει ότι οι δαπάνες αυτές θα αυξηθούν 1,2 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια»,δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Ο Υπουργός
τόνισε πως ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει περισσότερη περιστολή δαπανών:

«Έτσι κι αλλιώς ο σχεδιασμός μας και για το 2011, αλλά και για τα επόμενα χρόνια,ήταν να μειωθεί σημαντικά η δαπάνη στους κλάδους υγείας.Από τους κλάδους υγείας θα κόψουμε χρήματα, γιατί υπάρχει μεγάλη κατασπατάληση πόρων κι ήταν στο σχεδιασμό μας, για το 2011,να έχουμε μείωση δαπάνης,κατά 1,4 δισ. ευρώ.Όχι σε βάρος των υπηρεσιών προς τον πολίτη - στο φάρμακο δεν υπήρξε μείωση των παροχών, απλά υπήρξε περιστολή της δαπάνης, στο πλαίσιο του περιορισμού που γίνεται στο φάρμακο».

Σε ό,τι αφορά στην περιουσία του ΙΚΑ, ο κ. Κουτρουμάνης υπογράμμισε:

«Δεν μιλάμε για εκποίηση. Μιλάμε για αξιοποίηση περιουσίας. Το ΙΚΑ έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία. Όχι, όμως, στη λογική του να πουλήσουμε για να πληρώσουμε τις συντάξεις, γιατί η περιουσία είναι πολύ μικρή, σε σχέση με τις υποχρεώσεις του ΙΚΑ».-
Keywords
Τυχαία Θέματα