Μεγαλύτερη προσοχή στη δίωξη εγκλημάτων πολέμου

Να προσδώσει περισσότερη προσοχή στη δίωξη των εγκλημάτων πολέμου, που παραμένουν ατιμώρητα, καλεί την Κροατία η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). "Θα πρέπει να προσδωθεί ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στο ζήτημα των ατιμώρητων εγκλημάτων, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από εγκλήματα πολέμου, που πρέπει να διερευνηθούν και να διωχθούν στην Κροατία", τονίστηκε σε χθεσινή διάσκεψη, στις Βρυξέλλες, για την ενταξιακή πορεία του Ζάγκρεμπ στην ΕΕ.

Υπογραμμίζοντας τη "συνολικά καλή συνεργασία"
μεταξύ της Κροατίας και του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, εκπρόσωποι της ΕΕ, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, επανέλαβαν πως απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων αποτελεί η πλήρης συνεργασία του Ζάγκρεμπ με το Δικαστήριο της Χάγης.

Χθες, εξάλλου, σύμφωνα με το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, "έκλεισαν" άλλα δύο κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις της Κροατίας με την ΕΕ, που αφορούν τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη, καθώς και την περιφερειακή πολιτική.

Μέχρι στιγμής, η Κροατία έχει "κλείσει" 30 από τα συνολικά 35 κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ένωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα