Μεγάλη η συμμετοχή στο πρόγραμμα προσαρμογής

Την ικανοποίησή του για τη μεγάλη ανταπόκριση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν 1 - 49 άτομα, στην υλοποίηση του προγράμματος της διαρθρωτικής προσαρμογής εξέφρασε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου.

μεγάλη ανταπόκριση επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών του υπουργείου για τη στήριξη των θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων", τόνισε
ο κ. Κεγκέρογλου, υπογραμμίζοντας ότι το επόμενο διάστημα, θα προχωρήσει άμεσα και μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, η αξιοποίηση των προτάσεων και η έκδοση των αποφάσεων για την υλοποίησή τους.

Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα 18 Απριλίου και 16 Μαΐου 2011 έληξαν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για την Πρόκληση Γ΄ και για τις Προσκλήσεις Α΄ και Β΄, αντίστοιχα, που αφορούν τα προγράμματα «Διαρθρωτική Προσαρμογή Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, που απασχολούν 1 - 49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης».

Τα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, προκήρυξε, στις 17 Ιανουαρίου 2011, η «Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ», φορέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Κ.Α.Ε., οι αιτήσεις συμμετοχής είναι οι κάτωθι:

Πρόσκληση Α΄: 668 αιτήσεις κλαδικών φορέων.

Πρόσκληση Β΄: 20.955 επιχειρήσεις - μέλη ανωτέρω κλαδικών φορέων.

Πρόσκληση Γ΄: 827 αιτήσεις επιχειρήσεων 20 - 49 ατόμων.
Keywords
Τυχαία Θέματα