«Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές»

Δεκάδες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, κλαδικοί φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών, συμμετέχουν στην πρώτη Γιορτή του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού με τίτλο: “Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 και Τρίτη 31 Μαΐου 2011, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος.
Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό και στα ΜΜΕ τα προϊόντα τους.
Την εκδήλωση διοργανώνουν η «ΕΣΤΙΑ» - Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, στην οποία συμμετέχουν φορείς του κλάδου τροφίμων και ποτών και το «Κίνημα Πολιτών» - Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).
Τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΕΒΒΕ, εκπρόσωποι των φορέων διοργάνωσης, οι κ.κ. Γιώργος Καββαθάς πρόεδρος της ΕΣΤΙΑ και αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Μπέης πρόεδρος του Κινήματος Πολιτών - τ. Δήμαρχος Αθηναίων, Νίκος Σκουλάς αντιπρόεδρος του Κινήματος Πολιτών και π. Υπουργός Τουρισμού, Ιωάννα Καρανδινάκη μέλος Δ.Σ. του Κινήματος Πολιτών και Πρόεδρος Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Γιώργος Οικονόμου Γεν. Γραμ. ΕΣΤΙΑ και Γενικός Διευθυντής ΣΕΒΙΤΕΛ. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ. του Κινήματος Πολιτών Νίκος Μεγγρέλης.
Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑ Γιώργος Καββαθάς, αφού ευχαρίστησε τους φορείς που υποστηρίζουν την εκδήλωση και ιδιαίτερα το Δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση της Πλατείας Συντάγματος και την Συνεταιριστική Ασφαλιστική για τη χορηγία της, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας, δήλωσε ότι «με την εκδήλωση αυτή, που πιστεύουμε ότι αποτελεί την απαρχή μιας δημιουργικής συνέχειας, τονίζουμε την ανάγκη, όχι μόνο να επιστρέψουμε στις «ρίζες» μας, αλλά καλούμε και το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας να στηρίξει την Ελληνική Παραγωγή, την Ελληνική Παραδοσιακή Διατροφή, την Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα και όλα αυτά με την πεποίθηση, ότι συναποτελούν ένα ακόμη «εργαλείο» στην μάχη για ανάπτυξη. Ευελπιστούμε, πρόσθεσε, να επιτύχουμε έναν ακόμα πιο σημαντικό στόχο, να «περάσει» το μήνυμα αυτό στην νεολαία μας και αυτή να αποτελέσει το όχημα για την «διασπορά» του σε κάθε επίπεδο και κάθε χώρο».
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Πολιτών Δημήτρης Μπέης αναφερόμενος στη δημιουργία του Κινήματος Πολιτών ανέφερε ότι «εκατό γνωστοί πολίτες, που εκφράζουν όλο το εύρος της κοινωνίας μας, πήραμε την πρωτοβουλία και δημιουργήσαμε το «ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» για να μετάσχουμε ενεργά στον αγώνα για να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, να σταματήσει το κλείσιμο καταστημάτων, να στηριχθούν οι Αγρότες μας, οι Παραγωγοί, ο εσωτερικός Τουρισμός. Σκοπός μας, το σύνθημα «ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά», να το ενστερνισθούν όλοι οι Έλληνες και να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό αποτελεί εθνικό μας καθήκον.
Ο κ. Νίκος Σκουλάς
Keywords
Τυχαία Θέματα