Η αμερικανική επιχείρηση "είναι αιτιολογημένη"

Η αμερικανική επιχείρηση στην οποία σκοτώθηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν δικαιολογημένη, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν. "Σε τελική ανάλυση ο ηγέτης της Αλ Κάιντα ευθυνόταν για το θάνατο χιλιάδων αθώων ανθρώπων και πιστεύω ότι ήταν αιτιολογημένο να διεξαχθεί αυτή η επιχείρηση εναντίον του", δήλωσε ο Ράσμουσεν.

"Και ελπίζω ότι αυτή η πολύ επιτυχημένη
επιχείρηση θα οδηγήσει στην υπονόμευση ενός από τα πιο επικίνδυνα τρομοκρατικά δίκτυα στον κόσμο και πιστεύω ότι αυτό είναι που μετράει για μια τεράστια πλειοψηφία ανθρώπων στη γη".

Ο Ράσμουσεν προσέθεσε ότι ο θάνατος του ηγέτη της Αλ Κάιντα δεν θα αλλάξει την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ή το χρονοδιάγραμμα σχετικά με τη μεταβίβαση του ελέγχου.

Αναφερόμενος στη Λιβύη, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι έχουν αποδυναμωθεί από τότε που άρχισε η διεθνής συμμαχία τις επιχειρήσεις της κατά των ενόπλων δυνάμεων του λίβυου ηγέτη.

"Κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα σημειώνουμε νέα πρόοδο, πλήττουμε σημαντικούς στόχους. Όμως δεν μπορώ να πω σε ποσοστά σε ποιο βαθμό έχουμε αποδυναμώσει τις στρατιωτικές ικανότητες του Μουάμαρ Καντάφι, όμως οπωσδήποτε είναι πιο αδύναμες τώρα απ' ό,τι ήταν όταν άρχισε η επιχείρησή μας", υπογράμμισε.

Όσον αφορά τη συνέχιση της άσκησης πιέσεων στις δυνάμεις του Καντάφι από το ΝΑΤΟ, ο Ράσμουσεν επισήμανε: "Δεν διαισθάνομαι κάποια κόπωση. Αντιθέτως, μόλις είχαμε συνάντηση σήμερα εδώ στα κεντρικά γραφεία μεταξύ αυτών που μετέχουν στην επιχείρηση Ενοποιημένος Προστάτης, και υπήρξε μια επαναβεβαίωση της δυνατής μας προσήλωσης στην επιχείρησή μας".
Keywords
Τυχαία Θέματα