Δεν θέλουν το πλαφόν στην αμόλυβδη

Την αντίθεσή του στην επιβολή πλαφόν στην αμόλυβδη εκφράζει ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, επισημαίνοντας ότι η ενέργεια αυτή "αντιβαίνει τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική κρίση όπου, με τις πωλήσεις να τρέχουν με πτωτική τάση της τάξης του 16%, κρίνεται πλέον η βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών του κλάδου".

Κατά τον Σύνδεσμο η επιβολή συγκεκριμένων τιμών θα πρέπει να εξετάζεται μόνο σε περιπτώσεις
έκτακτων αναγκών.

Τονίζεται ακόμη ότι "τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο των πετρελαιοειδών και δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά ενθαρρύνοντας φαινόμενα όπως η λαθρεμπορία, η νοθεία, η παραεμπορία, η καταδολίευση των αντλιών, κ.λ.π. παραμένουν ακόμα άλυτα" και ότι η επιβολή πλαφόν "αποδεικνύει τη διαχρονική αδυναμία των ελληνικών κυβερνήσεων να τα επιλύσουν".

Τέλος, ο ΣΕΕΠΕ αναφέρει ότι ο ισχυρισμός της πολιτείας ότι η επιβολή πλαφόν επιβάλλεται προς όφελος του καταναλωτή, για να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, έρχεται σε αντίφαση με τις ενέργειες του δημοσίου να αυξήσει τρεις φορές συνολικά τους φόρους (Ε.Φ.Κ. και Φ.Π.Α.) στις βενζίνες κατά 93%, τα τελευταία δύο χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα