Επίθεση Π. Τατούλη λόγω επιστροφής του προϋπολογισμού

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με αφορμή της επιστροφή του προϋπολογισμού της Περιφέρειας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εξαπέλυσε επίθεση στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να τον χαρακτηρίσει «υπαλληλάκο». Ο κ. Τατούλης επεσήμανε με έμφαση ότι «ο προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά» κι αναφέρθηκε σε μια
σειρά από θέματα που αφορούν την Περιφέρεια.

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε σχέση με τον έλεγχό του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο Πέτρος Τατούλης είπε ότι «ο προϋπολογισμός εκτελείται, δεν επιστρέφεται. Η μόνη πιθανότητα για να επιστραφεί ο προϋπολογισμός εκ του νόμου είναι να μην έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια και για κανένα άλλο λόγο». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο ενέκριναν τον προϋπολογισμό.

Αναφερόμενος στον κ. Αποστολόπουλο ανέφερε ότι «η συμπεριφορά είναι μείζονος πολιτικής σημασίας γιατί με τον τρόπο αυτό εκθέτει την κυβέρνηση και όλους αυτούς που τον έχουν επιλέξει». Λίγο αργότερα απαντώντας σε ερώτηση τόνισε, «δεν θέλω να ταυτίσω την συμπεριφορά του γενικού γραμματέα με την κυβέρνηση. Αλλοίμονο ο κάθε υπαλληλάκος να ταυτίζεται με την κυβέρνηση και δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση αποδοκιμάζει το θεσμό που η ίδια δημιούργησε», ενώ συμπλήρωσε ότι ο νέος θεσμός υπακούει μόνο στην αμεσότητα της εκλογικής διαδικασίας και την νομιμοποίηση που αποκτά από αυτή.

Ο κ. Τατούλης τον κατηγόρησε για υστέρηση στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και απαντώντας σε ερώτηση για τη διαχείριση των σκουπιδιών ανέφερε ότι ανέλαβε πρωτοβουλία και πήρε την αρμοδιότητα γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που είχε την ευθύνη «δεν ανταποκρίθηκε ούτε στοιχειωδώς».

Αξίζει να σημειώσουμε όσον αφορά το θέμα με τον προϋπολογισμό ότι ο κ. Τατούλης έστειλε χθες επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών όπου, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εμβαθύνουμε το θεσμό και θα υλοποιήσουμε τη μεταρρύθμιση, χωρίς να υπολογίσουμε κανένα κόστος από ρήξεις με τα κατεστημένα».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ερωτηθείς να σχολιάσει την προ ημερών σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών του και για τις σχέσεις του με το κυβερνών κόμμα, είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι το κυβερνών κόμμα και κάνει τις δικές του πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της κομματικής του λειτουργίας. Δεν βρήκα κάτι που με ανησύχησε. Δεν υπήρξε ούτε υπάρχει πρόβλημα, εμείς έχουμε οριοθετηθεί. Η δική μας πρωτοβουλία είναι πρωτοβουλία υπέρβασης, έξω από κόμματα. Είναι πρωτοβουλία πιλότος για τις επόμενες πολιτικές εξελίξεις. Ξέρετε, όλα κινούνται». Και λίγο μετά υπογράμμισε: «Δεν λογοδοτούμε σε καμιά κυβέρνηση, σε κανένα κόμμα, παρά μόνο στους πολίτες κι αυτό θέλω να γίνει γνωστό σε όλους. Εμείς λειτουργούμε υπερβατικά».

Ο Πέτρος Τατούλης κάνοντας έναν απολογισμό τετραμήνου είπε ότι «στόχος ήταν να δυναμώσουμε το πρ
Keywords
Τυχαία Θέματα