Γέμισαν σκουπίδια οι δρόμοι της Πάτρας

Εντείνεται το πρόβλημα με τα απορρίμματα στον δήμο της Πάτρας, καθώς εδώ και έξι ημέρες δεν γίνεται η αποκομιδή, εξ αιτίας των κινητοποιήσεων που κάνουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας. Ήδη στους δρόμους της Πάτρας παραμένουν περίπου 1.800 τόνοι απορριμμάτων, με αποτέλεσμα η κατάσταση στην πόλη να χαρακτηρίζεται ως ανυπόφορη.

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας ζητούν από τον δήμο Πατρέων να εξασφαλίσει την μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, όπου βρίσκονται τα απορριμματοφόρα,
υποστηρίζοντας ότι ο δήμος σταμάτησε την καταβολή επιδόματος για την μετακίνησή τους στην περιοχή. Για αυτό το λόγο προσέρχονται καθημερινά στον πλησιέστερο δημοτικό χώρο εργασίας, ζητώντας να μεταφέρονται στην Ξερόλακκα με λεωφορείο του δήμου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς δηλώνει αποφασισμένος να εφαρμόσει το νόμο που προβλέπει πενθήμερη εργασία και ημερήσια απασχόληση έξι ωρών και είκοσι λεπτών, ενώ η υπερωριακή απασχόληση θα γίνεται όταν είναι επιβεβλημένη και θα την πληρώνονται μόνο όσοι πράγματι εργάζονται εκτός του ωραρίου τους.

Στο μεταξύ κάτοικοι των περιοχών που γειτνιάζουν με τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας έχουν αποκλείσει την είσοδο του ΧΥΤΑ ζητώντας να σταματήσει η λειτουργία του, την οποία χαρακτηρίζουν ως παράνομη.
Keywords
Τυχαία Θέματα