Συνάντηση των υπουργών Πολιτισμού

Συνάντηση του Συμβουλίου Υπουργών Πολιτισμού των χωρών της νοτιανατολικής Ευρώπης (CoMoCoSEE) θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Εθνικό Μουσείο Τεχνών στο Βουκουρέστι, υπό την προεδρία του υπουργού Πολιτισμού της Ρουμανίας, Χούνορ Κέλεμεν.
Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος επίσημες αντιπροσωπείες από τις έντεκα χώρες - μέλη του Συμβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Αυστρίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Γεωργίας και του Μόλδοβα.
Με πρωτοβουλία της Ρουμανίας, εκτός από τις συζητήσεις για προγράμματα
συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού, θα εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας οργάνου ανάλογου του Συμβουλίου Υπουργών της νοτιανατολικής Ευρώπης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και του νότιου Καυκάσου.
Οι εργασίες της συνάντησης θα ολοκληρωθούν με την υιοθέτηση της Απόφασης του Βουκουρεστίου και την παράδοση της ετήσιας προεδρίας από το Ρουμάνο υπουργό Πολιτισμού στο Σέρβο ομόλογό του, Πρέντραγκ Μάρκοβιτς.
Το Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού των χωρών της νοτιανατολικής Ευρώπης είναι διακυβερνητικός οργανισμός συνεργασίας, που δημιουργήθηκε με την υπογραφή της Χάρτας του CoMoCoSEE, στις 31 Μαρτίου του 2005, στην Κοπεγχάγη.
Στόχος του CoMoCoSEE είναι η ενδυνάμωση της περιφερειακής πολιτιστικής συνεργασίας και η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των χωρών - μελών.
Keywords
Τυχαία Θέματα