Επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και δυο τραυματίσθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας με στόχο κέντρο εκπαίδευσης της τοπικής αστυνομίας, στην επαρχία Πάκτια του νοτιοανατολικού Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

Σύμφωνα με τον Ροχουλάχ Σαμούν, τρεις καμικάζι επιτέθηκαν στο κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας στην περιοχή Αριόμπ Ζαζάι.

"Ο ένας από τους καμικάζι πρόλαβε να πυροδοτήσει τη ζώνη του με τα εκρηκτικά, ο δεύτερος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών πριν προλάβει να πυροδοτήσει τα δικά του εκρηκτικά και ο τρίτος κατάφερε να διαφύγει",
πρόσθεσε.

Εξάλλου, τρεις αφγανοί αστυνομικοί και ένας πολίτης τραυματίσθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από την έδρα του κυβερνήτη της επαρχίας της Καμπούλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Μουσάγι, 20χλμ από την πρωτεύουσα Καμπούλ.

Ο καμικάζι που σχεδίαζε να εισέλθει με το παγιδευμένο όχημα στον περίβολο του συκροτήματος το οποίο στεγάζει τα γραφεία του κυβερνήτη, πυροδότησε τα εκρηκτικά όταν αστυνομικοί επεχείρησαν να τον σταματήσουν.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο και σε σταθμευμένα στην περιοχή οχήματα.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά οι επιθέσεις αυτοκτονίας είναι συνήθως έργο των ταλιμπάν. Στόχος τους είναι κυρίως ο στρατός και η αφγανική αστυνομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα