Γαλλικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 212 εξόδους

Γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 212 εξόδους στον εναέριο χώρο της Λιβύης την περασμένη εβδομάδα, από τις οποίες οι 113 ήταν για "επιθέσεις στο έδαφος", με κύριο στόχο "πολλά πολεμικά πλοία στα λιμάνια της Τρίπολης και της Σύρτης", ανακοίνωσε σήμερα το επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων.

Σε μια εβδομάδα, "έγιναν 212 έξοδοι", ένας αριθμός ελαφρά χαμηλότερος από τις προηγούμενες εβδομάδες, κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Επιτελείου, συνταγματάρχης
Τιερί Μπιρκάρ, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο Άμυνας.

Από τις 212 εξόδους, οι 113 ήταν για επιθέσεις στο έδαφος, και συνολικά, "τριάντα στόχοι δέχτηκαν πλήγμα" από την περασμένη Πέμπτη, πρόσθεσε. Χτυπήθηκαν "πολλά πολεμικά πλοία στα λιμάνια της Τρίπολης και της Σύρτης, περίπου έξι στρατιωτικά οχήματα, ένας σταθμός ραντάρ και μια εικοσάδα κτήρια και αποθήκες πυρομαχικών.

Ερωτηθείς για το θέμα αυτό, ο συνταγματάρχης Μπιρκάρ επιβεβαίωσε την παροχή από τις Ηνωμένες Πολιτείες δύο μεταγωγικών αεροσκαφών C-2, και πέντε αεροσκαφών C-135 για ανεφοδιασμό εν πτήσει, στην αεροπορική βάση Ιστρ στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Σε ότι αφορά τα C-2, δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί στην Ιέρ (Hy?res, νοτιοανατολικά), όπου βρίσκεται ένα αμερικανικό απόσπασμα (περίπου πενήντα στρατιωτικοί), το οποίο προετοιμάζει την άφιξή τους, "στο πλαίσιο μιας επιχειρησιακής συνεργασίας", διευκρίνισε.

"Είναι ένα αεροπλάνο που επιτρέπει την πραγματοποίηση μεταφορών και μπορεί να απογειωθεί από αεροπλανοφόρο (...) Αυτό θα επιτρέψει την προσφορά σημαντικής βοήθειας από την άποψη της επιμελητειακής υποστήριξης", σημείωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου.
Keywords
Τυχαία Θέματα