Ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτιωτικών ρυθμίσεων των ταξί

Ανοιχτό αφήνει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το ενδεχόμενο βελτιωτικών ρυθμίσεων, στο μέλλον, για τα επιβατικά δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα (ταξί), σε ότι αφορά τη λειτουργία και το επίπεδο εξυπηρέτησης σε όλη τη χώρα.

Όπως, μάλιστα, αποκαλύπτει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, το υπουργείο συγκεντρώνει αιτήματα, αναφορές και στοιχεία απ' όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και από το επιβατικό κοινό και έχει αναθέσει σε συμβουλευτική εταιρεία έργο με θέμα
"Σχέδιο προσδιορισμού προϋποθέσεων βελτίωσης των επιβατικών μεταφορών που εκτελούν τα ταξί της χώρας και αξιοποίηση ευρωπαϊκής εμπειρίας".

Η απάντηση του κ. Βούγια διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Λευτέρη Αυγενάκη, για τους όρους λειτουργίας των ταξί του νομού Ηρακλείου. Όπως ανέφερε ο κ. Αυγενάκης "στο νομό δεν έχει αποσαφηνιστεί, από πλευράς κυβέρνησης, εάν πρόκειται να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των μεταφορών ή εάν θα προταθεί ένα σχήμα λειτουργίας με βάση τα διοικητικά όρια των νέων "Καλλικρατικών" δήμων ή ακόμα εάν συζητείται η απελευθέρωση σε επίπεδο επαρχίας νομού".
Keywords
Τυχαία Θέματα