Εγκαίνια της Ένωσης Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής

Με την παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.Θεόδωρου ξεκίνησε η νέα εποχή για τον ιστορικό Σύλλογο Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής (ΣΕΑΑΣ), που παρουσίασε προχθές Σάββατο το βράδυ επίσημα το πλήρως ανακαινισμένο εντευκτήριό του.

Καλώντας τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής να τελέσει την ακολουθία του αγιασμού, η Πρόεδρος του Σωματείου, Βίλλυ Πολίτου, χαρακτήρισε την παρουσία του ως έναν ελπιδοφόρο οιωνό για τη συνέχιση της πορείας του Συλλόγου για πολλά ακόμη χρόνια.

Από την πλευρά του,
ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα επιτελεσθέντα έργα στο χώρο του εντευκτηρίου του Συλλόγου, τονίζοντας τη σημασία της συντήρησης όλων αυτών των χώρων που έμελλε στην ελληνική παροικία, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, να φροντίζει να τα παραδώσει στις επόμενες γενιές, ενώ έκανε αντίστοιχη αναφορά και στην προσπάθεια ανακαίνισης που έχει ξεκινήσει η Αλεξανδρινή Εκκλησία για το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, έδωσε "θερμά συγχαρητήρια" στους υπεύθυνους, επισημαίνοντας ότι «στην εποχή που ζούμε και με τις κρίσεις που περνάει ο κόσμος, αυτό που όλοι ζητούμε είναι απλά μία όμορφη γωνιά, στο να μπορούμε να καθόμαστε, να βλέπουμε ο ένας τον άλλον, πρόσωπο με πρόσωπο…».

Ο Πατριάρχης θέλοντας να εκφράσει την ευαρέσκεια της εκκλησίας για το έργο όλων των παραγόντων του Συλλόγου, προσέφερε στον Σύλλογο μία εικόνα ρωσικής τεχνοτροπίας με τον Σωτήρα Χριστό.

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στην πρόεδρο του Συλλόγου των Ελλήνων Αποφοίτων της Αμπετείου Σχολής, Βίλλυ Πολίτου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγάπη της προς την παροικία και της απένειμε το παράσημο του Χρυσού Λέοντα της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, μετά την ανάγνωση του πιτακίου που παρουσίασε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Θεοφ. Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, παρουσία και του Καθηγουμένου της Ι. Μονής του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου Θεοφ. Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Νήφωνα. «Τέτοιες αιγυπτιώτισσες αξίζει να τιμώνται και να τις καμαρώνουμε ως παράδειγμα», είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου δεν έκρυψε την συγκίνησή της και την έκπληξή της για την μεγάλη τιμή, ευχαριστώντας τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική. Η κ. Πολίτου εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση, τόσο προσωπική όσο και του Συλλόγου, προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή και όλα τα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής Καΐρου, καθώς προσέφεραν τα 2/3 του κόστους της ανακαίνισης του εντευκτηρίου του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΚ κ. Χρήστος Καβαλής, αφού συνεχάρη και αυτός την κ. Πολίτου, αναφέρθηκε στις σημαντικές εμπειρίες που έχουν όλοι οι απόφοιτοι της Αμπετείου - όπως είχε και ο ίδιος αφότου αποφοίτησε - στον ιστορικό αυτό χώρο για την ελληνική παροικία στο Κάιρο. Ειδικότερα για την προσφορά της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ΕΚΚ), ο κ. Καβαλής τόνισε ότι «η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου θεωρεί χρέος της να στέκεται αρω
Keywords
Τυχαία Θέματα