Δίωξη για δωροδοκία σε βάρος υπαλλήλου πολεοδομίας

Ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία και εκβίαση άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του υπαλλήλου πολεοδομίας και του πολιτικού μηχανικού που καταγγέλθηκαν από ιδιώτη ότι του ζήτησαν χρήματα για να διεκπεραιώσει εργασία του.

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται σε συνεννόηση να ζήτησαν χρήματα από τον ιδιώτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης ακινήτου του στη σύζυγό του και να λάβει εργοταξιακό ρεύμα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο υπάλληλος παρέπεμψε τον ιδιώτη στον Μηχανικό ο οποίος του ζήτησε 4 χιλιάδες ευρώ για να μην ενταχθεί το ακίνητο του στα αυθαίρετα
και πληρώσει πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ.

Ο Μηχανικός φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες και να υποστηρίζει πως το ποσό των 4 χιλιάδων ευρώ ήταν αμοιβή του για παροχή υπηρεσίας και ότι από αυτά, τα 3.200 τα έδωσε στον υπάλληλο της Πολεοδομίας για να αγοράσει καινούργια εξάτμιση στο αυτοκίνητο που του πούλησε.

Η δικογραφία παραπέμφθηκε σε ανακριτή ο οποίος έλαβε εντολή να διερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα